KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Bilgisayar & İletişim > Cep Telefonları


Cep Telefonları - Symbian cep telefonları için temalar, programlar, oyunlar


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 18.01.07, 13:48
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Alarm! N93i

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Nokia N93i ile öykünüzü paylaşın
Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, kompakt dijital video kayıt cihazı ve multimedya bilgisayarını bir araya getiren Nokia N93i modelini tanıttı. DVD kalitesinde video kaydından İnternet’e doğrudan video yüklemeye kadar pek çok gelişmiş özelliği barındıran Nokia N93i, istediğiniz her an ve her yerde üstün kaliteli videolar çekmenizi sağlıyor.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Yeni Nokia N93i hakkında bir açıklama yapan Nokia yetkilileri şunları ifade ediyor: “Nokia N93i gibi cihazlar sayesinde, mobil fotoğrafçılığın yanı sıra mobil video çekimlerinin de geniş kitlelere yayılacağına inanıyoruz. Gelişmiş tasarımı ile Nokia N93i, her an yanınızda taşıyabileceğiniz dijital bir video kayıt cihazı olduğu için, kullanıcıların yarattığı video içerikleri açısından ideal bir multimedya bilgisayarı. Çekilen video klipleri, orijinal boyutlarında doğrudan online bloglara ya da video topluluklarına yüklemek bile mümkün. Nokia N93i ile öykülerinizi paylaşmanız, artık video kaydetmek ve izlemek kadar kolay.”

Yaşam, kamera, aksiyon
Nokia N93i’nin saniyede 30 kare çekebilen (30 fps) MPEG-4 VGA video kamera, stereo ses kayıt ve dijital sabitleme özellikleri sayesinde, DVD kalitesinde videolar çekilebiliyor. Nokia N93i’de ayrıca, Carl Zeiss optik destekli 3,2 megapiksel (2048 x 1536 piksel) kamera, 3x optik yakınlaşma (zoom) ve otofokus modu bulunuyor. Standart Nokia N93i satış paketinde yer alan 1 GB kapasiteli miniSD hafıza kartı ile 45 dakikaya kadar DVD kalitesinde video ya da 1250 adet yüksek çözünürlüklü fotoğraf saklanabiliyor.

Çekim yapmak artık daha basit
Kullanışlı ve şık tasarımıyla Nokia N93i yeni metalik tuş zemini ve ayna etkisi yaratan kapağı ile de dikkat çekiyor. 16 milyon rengi destekleyen 2.4” ana ekran 160 derece dönebiliyor; kullanımı kolay joystick, kusursuz video çekim denetimi sağlıyor; görüntü alma, çekim modunu değiştirme ve flaş tuşları da hızlı ve kolay kullanım imkanı sunuyor.

Her öykünün izleyiciye ihtiyacı vardır; İnternet’te kendi izleyicinizi bulun
Nokia N93i’de yer alan kişisel video ve fotoğraf blog hizmeti Vox, öykülerinizi ve düşüncelerinizi dostlarınız, aileniz, arkadaşlarınız ya da tüm dünyayla anında paylaşmanızı sağlıyor. Tek yapmanız gereken, Nokia N93i multimedya bilgisayarınızda kayıtlı video ya da fotoğraflarınızın arasından seçim yapmak ve bunları orijinal boyutuyla doğrudan Vox’a yüklemek.

Çekim yapmak sadece bir başlangıç
Çekim yapıldıktan sonra, Nokia N93i’nin film düzenleme (editing) özellikleri ile öyküler şekillendirilebiliyor. Gelişmiş düzenleme için ise, standard Nokia N93i satış paketinde Adobe Premiere Elements 3.0 yazılımı da bulunuyor. Bu yazılım sayesinde, uyumlu bir PC aracılığıyla profesyonel kalitede filmler yaratılabiliyor. Bu videolar daha sonra yeniden Nokia N93i multimedya bilgisayarına aktarılabiliyor ya da DVD’ye kaydedilebiliyor.

Kendi “prime time” seyir keyfinizi yaratın
Patlamış mısırlarınızı alın ve kendi “hit” filminizi ya da en yeni fotoğraflarınızı sevdiklerinizle birlikte izleyin! Bunun için tek yapmanız gereken, Nokia N93i multimedya bilgisayarını, video çıkış kablosu aracılığıyla uygun bir televizyona bağlamak, ışıkları kapatmak ve gösterinin tadını çıkarmak. Kablosuz film keyfi için ise, entegre kablosuz LAN (WLAN) teknolojisi sayesinde, Nokia N93i’yi uyumlu bir UPnP (Universal Plug and Play – Evrensel Tak Çalıştır) özellikli cihaza bağlamak yeterli.

Filmin çok ötesinde
Nokia N93i, sadece dijital bir video kayıt cihazı olmanın çok ötesinde! İster iş, ister eğlence için olsun, tüm ihtiyaçlarınız tek bir cihazla karşılanıyor. WLAN, 3G/WCDMA, EDGE ve GSM (900/1800/1900 MHz) şebekeleri üzerinden çalışabilen Nokia N93i, İnternet’te sörf yapmak, içerik yüklemek, e-posta alıp göndermek, hareket halindeyken de “bağlı” kalmak için mobil genişbant İnternet erişimi sağlıyor. Ayrıca MP3 formatında müzik, podcast, stereo FM radyo ya da mobil TV ile eğlence de Nokia N93i multimedya bilgisayarında!

Daha ince ve kompakt tasarımıyla Nokia N93i, Avrupa Görüntüleme ve Ses Derneği’nin (European Image & Sound Association - EISA) “2006-2007 Avrupa’nın En İyi Medya Telefonu”, Digital Video’nun “2006’nın Yenilikçi Ürünü” ve American Photo’nun “Editörün Seçimi 2006” ödülleri de dahil olmak üzere pek çok ödül alan Nokia N93’ün izinden gidiyor.

Symbian işletim sistemi üzerinde S60 3rd Edition yazılımını kullanan Nokia N93i’nin, 2007 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkacağı belirtiliyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006