KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Oyun > Online Oyunlar > Cabal Online


Cabal Online - Görevler, rehberler, private server bilgileri, resimler, videolar burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.06.09, 00:13
_C@N_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.03.08
Erkek
Mesajlar: 1.656
Teşekkürler: 89
Üyeye 253 kez teşekkür edildi
Standart Tierra Gloriosa

1. Kişisel Skor

- Kill / Death oranınızı görememeniz bir bug değildir. Sıralama sistemi değişti. Aşağıda yeni hesaplama formülü ve bazı açıklamalr yer almaktadır :
- Kişisel Skor = ( Verilen Damage + Yapılan heal + Alınan Damage + ( Force Tower kurulurken harcanan saniye x 600 )) / 10,000
- Örnek 1 : Hiçbir şey kurmamaya karar verdiniz ve sadece savaştaki insanlara ve diğer şeylere saldırıyorsunuz . Diyelim ki 100k damage verdiniz ve 50k dmg aldınız. Kişisel Skorunuz :

KS = (100,000 + 50,000 ) / 10,000 = 15

- Örnek 2 : Irkınıza yardım etmek isteyen birisiniz ve Force tower kuruyorsunuz. Force Tower kurmak için harcadığınız süre 5 dakika. Bir önceki örnekteki aldığınız ve verdiğiniz damage aynı. Kişisel skorunuz :

KS = (100,000 + 50,000 + 300 x 600 ) / 10,000 = 33

- Alınan dmg ‘ in kişisel skora eklenmesiyle ilgili bir bilgi vermedim. Damage almak iyi. İki tarafında sadece karşıdakini bekleyip , ileri adım atmaktan korktuğu savaşlar yerine ; savaşları daha eğlenceli ve hareketli hale getirmek için EST tarafından yapılan bir girişim. Kalabalık bir düşman grubunun arasına girip intihar etmek , eski sistemdeki gibi kim son dmg ‘i vuracak diye beklemekten daha iyidir.

2. Kişisel Ödül

- Şu an üç çeşit ödül var : Alz , Core Cube(ler) ve WEXP. Core cube ve Alz kazanma sistemi çok teferruatlı olduğundan ve birkaçınızın kafasını karıştırabileceğinden onları es geçiyorum .
- Wexp herkesin kazanmak istediği yeni bir skor :

WEXP : TG temel puanı (20) x ( Kazanma / Kaybetme Bonusu ) x Irkların Katılımcı Oranı x -X-

- Kazanma / Kaybetme Bonusu : Kazanan Irk = (2) - Kaybeden Irk = (1)
- Irkların Katılımcı Oranı : Her bir ırk için Forgotten Ruin üzerindeki haritalarda yaratıkları avlarken kazanılan Honour Puanları . ( Her bir ırktaki daha az oyuncu için daha çok oran – Minimum : 1,6 Maksimum : 2,9 )
- X : Oyuncunun cash itemlerini kullanması ile kazanılan bonus. ( Cash itemi kullanmayanlar için oran x 1.0 )
- Bu ırkınız kazanırsa iki katı wexp aldığınız ve kazanmak için her akşam bütün kanınızı dökmeniz gerektiği anlamına geliyor.
- Daha önceki notlarda unutulmuş fakat birkaç kaynak tarafından onaylanmış bir şey daha . EĞER KİŞİSEL SKORUNUZ 30 ‘ UN ALTINDAYSA HİÇ WEXP ALAMAZSINIZ. Bu muhtemelen oyuncuları WEXP kazanmak için Servera bağlanıp hiç bir şey yapmadan durmalarını engellemek için yapılmış bir şey. Mesela daha önce verdiğimiz örneklerde sadece 2. örnekte Wexp alınacak , 1. örnekte alınamayacaktır.
Regenaration Skileri
- Bu skiler artık 5 kat daha güçlüler ve bu en kötü regenaration skilinin bile size bir tane fazla damage almanıza yarayacak 2 saniyede bir 30 hp vereceği anlamına geliyor.
- Özellikle WA ve WI buffları şu an mükemmel . Özellikle Wizardlar party bufflarını mutlaka kullanmalı.
- Vital Force yada Vital Bless – Bir çok FA nın aklını karıştıran bir tartışma . Aslında gayet basit ; eğer bir savaşta 40 snden fazla ayakta durabiliyorsanız Bless ( 2 sn de bir 75 hp ) daha iyi. Fakat kamikaze stili dalmak istiyorsanız Force kullanmanız daha faydalı.

3. Force Tower Kurulumu

- Force Tower kurmak sizin Nation Point ( Irk Puanı ) inizi düşürmez, Building pointleri ( Kurulum Puanları ) SKOR dan farklıdır. Aksine aldığınız puanlar skorunuza eklenir.
- Neyin ne puanı olduğunu nasıl anlarsınız? Ekranınızın sağ üst köşesinde 3 ibare vardır. P , S ve S.
- P - Bu kurulum puanıdır ve bu puana fazla sahip olmak iyiye işaret değildir. Bu puanın çokluğu aslında stratejik noktaları ele geçirmediğiniz ve kazanmayı garantilemediğiniz sürece ırkınızın kurulum açısından geride olduğunu gösterir.
- S ve S sizin ırkınızın ve düşman ırkın puanlarıdır ve hiçbir zaman düşmez. Her zaman yükselir ve kaybedemezsiniz.
- Neden Kurulum ? İki ana neden.
· Towerların yanındaki savaşlarda size yardım eder ( Buff / Debuff / Atak)
· Irkınızın hareketini , ulaşımını geliştirir. ( Warp ve resuurection)
- Tahminen edebileceğiniz gibi siz attack , defence ve hp regen bufflarından faydalanırken , rakibinizin att ve def debufflarıyla olması ve her iki saniyede bir hp sinin azalıyor olması onu öldürmenizi daha kolay hale getirir.
- Towerların attığı debuff / buff / hp regen , gardiyanlar / bariyerler / kapılar / kuleler de işe yaramaz.

4. Force Tower Onarımı

- Tower onarımı son patch ile değiştirilen şeylerden biri ve şimdi çok çok daha ucuz. Eskiden milyonlar harcanırken şimdi yüz bin alz gerekiyor.
- Neden Onarmak ? Patch ten önce tutarı nedeniyle çok gereksizdi. Ama şimdi iki ana neden var.
· Saldırı altındaki towerların daha uzun çalışmasını sağlar. Warp ve resurrection gibi ana towerların da daha uzun süre ayakta kalmasını sağlar.
· Towerların uzun süre ayakta durması iyi ama neden alz harcayasınız ? Aslında towerların hp sini doldurmanın iyi bir nedeni var. Eğer savaş ta büyük bir fark var ise buna gerek yok ama başa baş giden bir savaşsa ve skor olarak çok az bir fark varsa savaş sonunda towerların sahip olduğu hp size ek puan olarak gelecektir. Bu yüzden bu gibi savaşlarda towerları kontrol edip onları biraz onarmak iyi bir fikir olabilir.

aLintidiR ..

buda lvl 92 de seçilen gelişmiş ırk savaşı
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 08.04.10, 22:27
kabusmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 24.03.10
Erkek
Mesajlar: 10
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Tierra Gloriosa

Ben force tower de kurdum adamda kestim ama Wexp hiç gelmedi neden olabilir ?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006