KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Bilim ve Teknoloji


Bilim ve Teknoloji - Bilim ve teknoloji hakkında bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 01.12.07, 22:01
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart CD devri 10 yıl içinde bitecek

Telekom, Internet, Medya ve Eğlence alanlarını bir araya getiren, Türkiye'nin bu alanda yapılan tek etkinliği olan TIME 2007 kapsamında Türkiye'ye gelen olan Songphonic Records Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent, ”Dijital müzik endüstrisinde yeni iş ve dağıtım modelleri” başlıklı oturumda, ağır sarsıntı olarak tanımladığı “dijital müzik” ile ilgili görüş ve tecrübelerini paylaştı.

İnterpromedya tarafından bu yıl “Eğlenceye Teknoloji Var” teması ile 27-28 Kasım tarihlerinde Ceylan InterContinental'de dördüncüsü düzenlenen TIME 2007, medya ve eğlence dünyasını, yeni iş alanlarına yatırım yapmak isteyen üst düzey yöneticileri, reklam ve pazarlama yöneticilerini, bilgi teknolojileri, telekom ve internet dünyasının çalışanlarını, içerik üretenleri, danışmanları, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirdi.

DİJİTAL MÜZİK; BİTMEYEN DEPREM

Bu yıl TIME 2007'nin ilk gününde gerçekleşen oturumda Songphonic Records Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent, ”Dijital müzik endüstisinde yeni iş ve dağıtım modelleri” başlığı altında, ‘bitmeyen deprem' olarak tanımladığı “dijital müzik” ile ilgili görüş ve tecrübelerini paylaştı.

Kent sunumunda son derece çarpıcı veriler sundu. Buna göre geleneksel usüllerle iş yapan müzik şirketleri, dijital platformda iş yapış modelleri üretemezlerse iflas etmeye mahkum diyen Kent: “Dijital müziğin çıkışı ile birlikte albüm yapma sanatı ortadan kayboldu. Aslında doğru bir müzik dinleyicisinin bir albümü başından sonuna takip etmesi gerekir. Klasik müzikten örnek verelim. Bir eserin sadece ikinci bölümünü dinleyerek o eserle ilgili bir fikir sahibi olmanız mümkün değil....” diye devam etti.

iPOD TAŞLARI YERİNDEN OYNATTI

Osman Kent sunumunda müzik sektöründeki depremin en büyük nedenlerinden birini Apple'ın iPod girişimi olarak nitelendirdi: “İlk iPod 2001 yılında çıktı ama henüz ortada iTunes yoktu. 2003 yılında iTunes devreye girdi ve kısa sürede dünyanın en büyük müzik dağıtıcısı haline geldi. Geleneksel modellerle çalışan firmaların bununla başetmesi mümkün değil. Başta EMI olmak üzere birçok firma dijital alanda kendine çıkış yolu arıyor...”

Dinleyicilerin müziğe bedava ulaşmak istediklerini belirten Osman Kent “bu büyük bir endüstrinin eser sahibi-yorumcu-müzik şirketi gibi birçok bileşen açısından zarar görmesine işarettir. Buna rağmen başka alanlarda faaliyet gösteren birçok şirket bu işe girmek istiyor. Starbucks, Nokia, Coca Cola gibi... Bu şirketlerin beklentisi müzik işinden para kazanmak değil, mevcut müşterilerini memnun edecek yeni çalışmalara girmek...”

PRINCE'İN CD YÖNTEMİ

Artık sanatçıların albümden bir gelir beklentisi olmadığını belirten Osman Kent Prince örneğini verdi: Prince İngiltere'nin en çok satan gazetelerinden biri ile 3,5 milyon adet CD dağıttı. Bu albüm, müzik marketlerin rafında olsaydı asla böyle bir satış rakamı yakalayamazdı. Ancak başka bir fayda s
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 02.12.07, 12:02
CorLeone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GodfatheR
 
Kaydolma: 29.11.07
Erkek
Mesajlar: 806
Teşekkürler: 23
Üyeye 154 kez teşekkür edildi
Standart

teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 03.01.10, 18:13
Orangepuff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 05.12.09
Kadın - 28
Mesajlar: 15.128
Teşekkürler: 432
Üyeye 1.349 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: CD devri 10 yıl içinde bitecek

tüh ben severim CD dinlemeyi
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006