KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Bilim ve Teknoloji


Bilim ve Teknoloji - Bilim ve teknoloji hakkında bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 29.11.15, 04:23
lululu2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 28.11.15
Erkek
Mesajlar: 6
Teşekkürler: 1
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Lightbulb Mars'ta su bulan Türk profesör: Yücel Erez

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars gezegeninde sıcak aylarda tuzlu su aktığına dair bulgularını açıklaması bilim dünyasını sarsarken, Türk bilim dünyası da haklı bir gurur yaşıyor. Zira o ekibin başında NASA Güneş Sistemi Hidrasyon Departmanı şefi Prof. Dr. Yücel Erez var.

26 Kasım Vakfının kurucularından olan Yücel Erez, küçük yaşlarda astronomiyle meşgul olan, henüz lise çağındayken ABD’nin önde gelen üniversitesi Massachusetts Instutue of Technology (MIT)’den burs ve davet alan önemli bir deha. Araştırmalarına fon bulamaması, ÖSS’de baraj altı kalması ve Türkiye’de hiçbir üniversitenin onu kabul etmemesi onu büyük bir çaresizlikle ABD üniversitelerinden gelen davetleri kabul etmeye itti.

MIT’deki doktorasının ardından 1998’de Hiperuzay Hidrolojisi kürsüsünde ders vermeye başlayan Erez, 2008’de NASA bünyesine dahil oldu. Yaptığı açıklamada “4 yıldır bu projenin üzerinde çalışıyorduk, Curiosity’nin ilettiği son görüntülerde gece yarısı Mars yüzeyindeki suyu fark ettiğimiz an aklıma memleketim Rize ve annem geldi. Annem çok duygulandı telefonda” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Prof. Dr. Erez’i telefonla tebrik etti. Eski Türkiye’nin Yücel Erez gibi değerlere sahip çıkmakta başarısız olduğunu ifade eden Bakan Işık, artan beyin göçüne dikkat çekti, Erez’i Türk üniversitelerinde ders vermeye davet etti.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Ekip arkadaşlarıyla kutlama yapan Prof. Dr. Yücel Erez
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
yucel erez





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006