KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Bilim ve Teknoloji


Bilim ve Teknoloji - Bilim ve teknoloji hakkında bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.05.10, 11:35
KorhanRap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 26.08.09
Erkek
Mesajlar: 214
Teşekkürler: 28
Üyeye 68 kez teşekkür edildi
Standart Erişim engeline karşı Opera!

Siber özgürlükler platformu cyber-rights.org.tr, Opera internet tarayıcısının Turbo özelliği sayesinde yasaklı tüm sitelere girilebildiğini, bu nedenle tarayıcıyı desteklediklerini açıkladı.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Türkiye’de engellenen web sitelerine erişim için DNS adresi değiştirmek veya vekil sunucu üzerinden bağlanmak gibi yöntemlere bir yenisi eklendi. Siber özgürlükler platformu Cyber-Rights.Org.TR, Opera internet tarayıcısının Turbo özelliği kullanılarak yasaklı sitelere erişim sağlanabildiğini, bu nedenle Opera kullanımını desteklediklerini açıkladı.

Dünya tarayıcı pazarında beşinci sırada bulunan Opera’nın Turbo özelliği kullanıldığında, engellenen web siteleri sorunsuz görüntülenebiliyor. Opera’nın Turbo özelliği web dolaşımını hızlandırıyor ve tarayıcı bu hızlandırmayı yaparken sıkıştırılmış web sayfalarını ülke dışında yer alan bir sunucu üzerinden indirme imkanı sağlıyor.

Dünya Basın Özgürlüğünü kutlama amacı ile bir mesaj yayımlayan siber özgürlükler platformu Cyber-Rights.Org.TR, bu özelliği nedeniyle Türkiye’deki bütün internet kullanıcılarını Opera web tarayıcısını kullanmaya davet etti.

Cyber-Rights.Org.TR adına Doç. Dr. Yaman Akdeniz, ntvmsnbc’ye yaptığı açıklamada Opera’nın bu özelliğini geçtiğimiz hafta Kazakistan’da, ardından da Türkiye’de denediğini ve yüzlerce erişime engellenmiş siteye kolaylıkla ulaştığını belirtti.

Reuters haber ajansı, 13 Nisan’da geçtiği haberde Opera’nın bu özelliğinin Kazakistan’da Internet sansürünü delme amaçlı kullanıldığı bildirilmişti.

Akdeniz, yaptığı testlerde YouTube’a Opera üzerinden giremediğini fakat erişime engellenmiş yüzlerce siteye Internet Explorer, Firefox veya diğer tarayıcılar üzerinden ulaşamazken Opera’nın Turbo modunda aynı sitelere rahatlıkla girebildiğini söyledi. Aynı zamanda yapılan testlerde Opera’nın mobile tabanlı web tarayıcıları ile de Türkiye’den sansürün delindiği tespit edildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 09.05.10, 20:26
ReiSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 17.04.10
Erkek
Mesajlar: 361
Teşekkürler: 30
Üyeye 22 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Erişim engeline karşı Opera!

işte bu süper oldu bilgi için tşk...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006