KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Bilim ve Teknoloji


Bilim ve Teknoloji - Bilim ve teknoloji hakkında bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 14.10.08, 21:23
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Polis Sireni Dikkat! Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor!

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, piyasada satılan 8 çift sim kartlı cep telefonunun teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığını tespit ettiklerini bildirerek, kısa sürede adlarını açıklayacakları bu ürünlerin iade edilebileceğini ve toplatılacağını kaydetti.

Çift sim kartlı telefonların son dönemde çok yaygınlaştığını ve pazar paylarının yüzde 15'e ulaştığını ifade eden Acarer, sektörde 53 markaya ait 70 çift sim kartlı telefon modeli bulunduğunu söyledi.

Teknik Düzenleme Daire Başkanlığı bünyesindeki ''Piyasa Gözetim ve Denetim Laboratuvarı''nda yapılan testlerle telefonlardaki teknik değerlerin kontrol edildiğini bildiren Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yaklaşık 2 ayda 13 çift sim kartlı telefonun testi yapıldı. Diğerlerininki de devam ediyor. Ancak piyasadaki 1,2 milyon çift sim kartlı telefon modelinden 800 bini bu 13 modelden. Bu da pazarın yüzde 60'ı ediyor. Bunların 8'inin teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığını tespit ettik. 4 tanesinde de sorun var. Bir tanesi ise yapılan uyarı ile uygun hale geldi.

Ürünlerimiz Avrupa Birliği standartlarına uygun olmalıdır. İthal edilen bu ürünler, Avrupa Birliği standartlarına uygun değil. Baz istasyonları sağlık açısından tartışılıyor ama üzerinizde taşıdığınız telefonları kafanıza dayıyorsunuz. Bunların standartlara uygun olmaması durumunda sağlık açısından önemli etkileri olur.''

Mevzuata göre, bu ürünlerin marka ve modellerini 2 ulusal kanal ve gazete aracılığıyla duyurmaları gerektiğini belirten Acarer, uygunsuzluk tespit edilen ürünleri ithalatçılarına da bildireceklerini söyledi.

Testleri yapılan ürünlerin istenilen standartları sağlamadığına ilişkin ilanın ardından hem ürünün ithalatının yasaklanacağını hem de bu ürünleri kullanan tüketicilere iade hakkı doğacağını kaydeden Acarer, diğer çift sim kartlı telefonların da aynı laboratuvarda inceleneceğini belirtti.

Acarer, çift sim kartlı telefon piyasasının kalite yerine rant ağırlıklı olduğunu belirterek, ''Vatandaş ürün alırken teknik özellikleri sorgulamalı. Tüketiciler faturanın yanı sıra teknik özelliklerine de bakmalı. Biz bu firmaları ilan edince tüketici gidip ürünü iade edebilecek fakat sağlık açısından zarar görebilir'' diye konuştu.

Test sonucunda teknik özellikleri standartlara uygun olmayan ürünleri belirleyerek sektör için ''riskli ülke, riskli ürün ve riskli markaları'' tespit edeceklerini kaydeden Acarer, bunları da AB üyesi ülkelerde uygulandığı gibi Dış Ticaret müsteşarlığına bildireceklerini söyledi.
--------------------------------------------------

İŞTE TESTİ GEÇEN TEK MARKA

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'in 13 çif sim kartlı telefondan 8'i sınıfta kaldı açıklamasından sonra testi geçen tek telefonun ithalatçısından bilgi geldi.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Çift sim kart teknolojisinin öncüsü General Mobile ürünlerinin standartlara uygunluğu Telekomünikasyon Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığı bünyesindeki Piyasa Gözetim ve Denetimin Modern Laboratuvarı’ndan yapılan testlerle onaylandı.

Muzaffer Gölcü, Telekomünikasyon Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığı bünyesindeki Piyasa Gözetim ve Denetim Modern Laboratuvarı’nda çift sim kartlı telefonların teknik özelliklerinin standartlara uygun olup olmadığına ilişkin testler yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Yapılan bu testler sonucunda Telekomünikasyon Kurumu tarafından, “Test Sonuç Raporu” başlıklı, 20 Temmuz 2008 tarih ve B.61.0.TLK.0.13.00.04-351.04/67852-44294 sayılı yazı ile tarafımıza ürünlerimizin testlerden başarı ile geçtiği bildirilmiştir. Dolayısıyla ürünlerimizin teknik özelliklerinin Telekomünikasyon Kurumu tarafından belirlenen standartlara uygun olduğu tespit ve tescil edilmiştir.”

General Mobile’ın tüm ürünlerinin "Piyasa Gözetim ve Denetim Modern Laboratuvarı"ndaki testlerden geçtiğini belirten Gölcü, “Önümüzdeki dönemde gelecek yeni ürünlerde de ilke olarak tüm testlere tabi tutulacak ve standartlara uygun ürünleri tüketicimizin beğenisine sunacağız” diye konuştu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006