KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Film & Dizi Download > Diğer Bölümler > Belgeseller


Belgeseller - Çeşitli belgeselleri burada bulabilirsiniz!


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 18.11.11, 19:18
APPaLLoSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 15.07.11
Erkek
Mesajlar: 6.026
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart Discovery Channel | Vücut Atlasi Serisi | Türkçe Dublaj



UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Discovery Channel | Vücut Atlasi Serisi | 13 Bölüm | Türkçe Dublaj


Discovery Channel Body Atlas / Vücut Atlası

Vücut Atlası, insan vücudunun tüm ayrıntılarını gözler önüne seriyor. Bu atlasın rehberliginde, evrendeki en şaşırtıcı ve muhteşem tasarımlardan biri olan insan vücuduna bir yolculuk başlıyor.


Discovery Channel Body Atlas 1

In the Womb - Yeni Bir Yasam: Ana Rahminde

İnsan hayatının yetmiş yıla varan süresinin en önemli dönemi, ana rahminde geçirilen dokuz aydır. Tek bir döllenmiş hücreden, baş ve kalbin belirginlestiği, boyu 2.5 santimi geçmeyen bir embriyo gelişir. Doğumundan itibaren önünde uzun bir büyüme dönemi olan bebek, mükemmel şekillendirilmiş ve son derece iyi işleyen bir vücuda sahiptir.



Discovery Channel Body Atlas 2

Glands and Hormones - Biyolojik Saat: Hormonlar

Vücudumuzda gece gündüz demeden sürekli işleyen bir saat vardır. Bu saat, vücudumuzun farklı yerlerine dağılmış yarım düzine hormon bezi tarafından üretilen hormonlar tarafından ayarlanmaktadır. Bu hormonlar, tüm sistemlerimizin uyum içinde çalışmasını sağlayan görülmez bir denge yaratırlar.



Discovery Channel Body Atlas 3

Muscle and Bone - Hareketli Parçalar: Kaslar ve Kemikler

İnsan vücudu, kemiklerin oluşturduğu 200 hareketli parça ve bunları idare eden motorlara benzeyen 600 kası içeren muhteşem bir makinedir. Kemik, bilinen en güçlü ve hafif malzemelerden biridir.Kemiklerin arasında, kaygan olan son derece güçlü eklemler bulunur. Bu eklemler, kasların etkisi ile kemiklerin hareket etmesini sağlarlar.


Discovery Channel Body Atlas 4

Breath of Life - Bir Nefes Yasam: Akcigerler

Ortalama bir ömür boyunca, akciğerlerimizden 370 bin metre küp hava geçer. Soluduğumuz havadaki oksijen vücudumuza enerji sağlar.Burnumuzda temizlenen ve nemlenen hava akciğerlere dogru yolculuguna devam eder. Akciğerler önemli bir alışveriş noktasıdır; oksijen kana iletilirken karbondioksit kandan akciğerlere geçer ve vücut dısına atılır.


Discovery Channel Body Atlas 5

Skin - En Esnek Örtü: Deri

Deri, vücudumuzu saran yumuşak bir örtüden fazlasıdır. Güneşin zararlı ısınlarına karşı pigment üretir ve vücut ısısını sabit tutar. Derideki her bir 1 cm2, ortalama 42 cm. kan damarı, 21 metre sinir ve 1400 sinir ucu içerir.



Discovery Channel Body Atlas 6

The Food Machine - Beslenmenin Anahtarı: Sindirim Sistemi

Sindirim Sistemi Sindirim ağızda başlar, ardından da mide besinleri büyük ölçüde parçalar. Safra tarafından işleme alınmak üzere ince bağırsağa geçen yağlar ve öğütülememiş besinler, burada mikroskobik tüylerce emilir, ardından da enerji elde etmek ya da vücudun yenilenmesinde kullanılmak üzere, kimyasal fabrikamız olan karaciğere taşınır.


Discovery Channel Body Atlas 7

Taste and Smell - Gizemli Bir Dünya: Tat Alma ve Koku Duyusu

Dildeki tat tomurcukları sadece 4 farklı tadı algılayabilir. Ancak burnun gerisindeki sinir hücreleri, binlerce farklı kokuyu ayırt edebilir. Hassas burnumuz önemli bir görevi daha yerine getirir: Yiyeceklerin tadını almak.



Discovery Channel Body Atlas 8

Visual Reality - Görsel Gerçeklik: Görme Duyusu

Gözler dış dünyaya açılan penceredir. Bu muhtesem organ, bir mercek, bir iris ve hassas bir ekran olan retinadan oluşur. Beynin bir parçası olan retina, daha beyin işlevini yerine getirmeden, imgeleri analiz etmeye başlar.



Discovery Channel Body Atlas 9

Defend and Repair - Koruma ve Onarım: Bağışıklık Sistemi

Koruma kalkanlarımızın ilki derimizdir. Deri, mantar sporlarının, mayaların ve bakterilerin vücudumuza girmesini engeller. Bazen bakteriler bu koruma kalkanından içeri girmeyi başarırlar. Bu noktada da akyuvarlar harekete geçer ve istilacılara karşı savas açarlar.



Discovery Channel Body Atlas 10

Sex - Üremenin Biyolojisi: Cinsellik

İnsanoğlu söz konusu olduğunda, bir bireyin en önemli görevlerinden biri üremektir. Bazı hayvanlar tek başlarına yavrulayabilirken, insanın üremesi için iki kişi gerekmektedir. Kadında sadece birkaç yüz bin yumurta hücresi vardır ve doğumundan itibaren bunlara sahiptir. Erkek ise üremeye, her gün milyonlarca sperm üreten testisleri sayesinde katkıda bulunur.



Discovery Channel Body Atlas 11

The Human Pump - En Güçlü Pompa: Kalp

Kan, vücudun dolasım sisteminin en önemli elemanı. Akcigerlerden aldıgı oksijeni hücrelere götürür ve yerine karbondioksiti alır; vücudun her kösesine besin saglar ve artıkları toplar. Kimyasalları, alyuvarları ve antikorları tasır. Kanın bu sistem içerisinde hareket etmesi özel bir tür kasın, kalbin görevidir.



Discovery Channel Body Atlas 12

Now Hear This - Sesler Dünyası: Kulaklar

Kulaklar, minyatür mühendisliğin başyapıtlarıdır. En önemli rolü sadece ses üzerinde oynamazlar. Kulaklar denge duyumuzu kontrol eden küçük tüpler içerirler. Denge duyunuz olmadan hareket etmeniz imkansızdır.



Discovery Channel Body Atlas 13

The Brain - En Gelişmiş Organ: Beyin

Hayvanlar âlemi ile karşılaştırıldığında, beyin bizim en gelişmiş organımızdır. İnsanlar reflekslerini kontrol eden bir alt beyne; düşünmeyi, hesaplamayı ve arzulamayı mümkün kılan üst beyne sahiptir.Beyin iki yarı küreden oluşur: Bir taraf eşgüdüm ve nesneleri doğru yerleştirme konusunda uzmanlaşmışken,diğer taraf matematik gibi daha soyut konulara yoğunlaşır.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.







UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.




>>>>> WUPLOAD <<<<<


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.








İyi Seyirler


Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla




Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Discovery Channel - Enerji Peşinde | Boxset | DVBRIP | Türkçe Dublaj trturkuaz Belgeseller 0 17.11.11 13:49
Discovery Channel | On Farklı Yol | Boxset 6 Bölüm | DVBRIP | Türkçe Dublaj Nobbyy Belgeseller 0 27.10.11 22:19
Discovery Channel | Time Warp | Boxset 23 Bölüm | DVBRIP | Türkçe Dublaj Nobbyy Belgeseller 0 27.10.11 22:16
Discovery Channel - Mythbusters - Efsane Avcıları Türkçe Dublaj Dev Arşiv Full Seri ceyg Belgeseller 1 14.07.11 04:07



© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006