KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Atatürk ve Atatürkçülük


Atatürk ve Atatürkçülük - Ulu Önder Atatürk ile ilgili her şey burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.09.10, 02:04
aliyev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 25.08.09
Erkek - 31
Mesajlar: 2.212
Teşekkürler: 165
Üyeye 136 kez teşekkür edildi
Polis Sireni Atatürk Masonluk Hakkında Ne Düşünüyordu?

1. Atatürk Masonluk Hakkında Ne Düşünüyordu?

Atatürk, “Çocuklarımıza her şeyden evvel Türkiye’ye düşman bütün uluslarla mücadele etmek öğretilmelidir.” demektedir. Mustafa Kemal Atatürk, kökü dışarıda olan bütün kurumlara karşı net bir tavır almıştır. 1935 tarihinde mason localarını kapatmıştır. Dr. M. Kemal Öke, Atatürk’ü masonların tabii reisi göstermek için gayret sarf etmiş, Atatürk bu teklifi reddetmiş ve şöyle demiştir:

“Ben bu cemiyete girmem, ben başkalarının yaptığı prensiplere değil, ancak kendi prensiplerime uyarım.”

Masonlar, 1935 yılında da Cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanılan Çankaya Köşkü'nü kovularak terk etmişlerdi. Mason localarının kapatılmak istenmesi üzerine Atatürk'ü ikna etmek için 11 Ocak 1935 tarihinde Cumhurbaşkanlığı konutuna çıkan Mason heyeti, Atatürk'ün büyük tepkisiyle karşılaşmıştı. Dönemin Van Milletvekili İbrahim Arvasi anılarında bu tarihi gerçeği şu şekilde anlatıyor:

‘’Masonların Büyük Üstadı Mim Kemal, Reis-i Cumhur'a hitaben: "Efendimiz biz zaten maiyet-i devletindeyiz fakat siz Meşrik-i Azam'ımız olursanız, bir pervane gibi etrafınızda dönüp dolaşırız demiş. Reis-i Cumhur da; peki bir şey soracağım, bana cevap veriniz de sonra... Siz Avrupa'da hangi locaya bağlısınız ve mektebinizin ismi nedir?" diye sormuş.

Mason Üstadı Mim Kemal "Biz Cenova'ya tabiyiz ve Reisimiz Barca Mişon'dur" diye cevap verince küplere binen Mustafa Kemal Paşa, "Haydi defolun buradan, cehennem olun gidin. Yahudi uşakları! Benim milletim bana kahraman sıfatı verdi. Ben sizin gibi bir çift Yahudi'ye uşak mı olacağım? Bu gece sabaha kadar Türkiye'deki bütün locaları kapatmadığınız takdirde, yarın teşkil edeceğim Divan ı Harb-i Örfi'ye hepinizi verir ve astırırım. Haydi defolun karşımdan" diyerek masonları kovdu.’’

İbrahim Arvasi'nin "Tarihi Hakikatler" isimli kitabının 71 ve 72. sayfalarında anlattığına göre; “Atatürk'ten ağır hakaret işiterek kovulan masonlar, o gece adeta yıldırım hızıyla durumu İzmir, İstanbul ve Adana'daki localara bildirirler. Sabah olmadan Türkiye'deki bütün locaların kapanma kararlarını aldırıp, ilgili belgeleri daha sabah kahvaltısı sofrasından kalkmayan Atatürk'ün önüne koyup derin bir nefes alırlar.”

alintidir isterseniz koyarim
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 09.09.10, 05:07
bones38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acemi Baykuş
 
Kaydolma: 29.11.09
Erkek - 33
Mesajlar: 96
Teşekkürler: 10
Üyeye 34 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk Masonluk Hakkında Ne Düşünüyordu?

Sonra ne oldu ? İnönü gelince geri açıldı
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 22.05.12, 22:28
nazli225 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.05.12
Kadın
Mesajlar: 9
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk Masonluk Hakkında Ne Düşünüyordu?

açılması önemli değil. sonuçta şuanda da faaliyetteler ve dünyayı yönetmeye çalışıyorlar. ama hakimiyetleri yıkılıyor, yaptıkları pislikler ortaya çıkıyor... ama Atatürk'ün nasıl bir tarafta olduğunu anlamış oluyoruz. Atatürk düürs samimi ve dindar biriydi, her nekadar böyle olduğunu gizlemek için çaba harcasalarda biz onun çok temiz bir Müslüman ve ileriyi görebilen bir önder olduğunu biliyoruz
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006