Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 14.01.09, 16:11
_C@N_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
_C@N_
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.03.08
Erkek
Mesajlar: 1.656
Teşekkürler: 89
Üyeye 253 kez teşekkür edildi
Tamam Wow Meslek Minning (Madencilik)

Mining mesleğinin blacksmithing ve engineering mesleklerine büyük katkısı vardır. Fakat Mining mesleği için blacksmithing veya engineering mesleğine ihtiyacınız yoktur. Dilerseniz topladığınız kaynakları Blacksmith'lere ve Engineer'lara satabilirsiniz. Farklı tarz madenleri dünya üzerinde gezdikçe bulabilirsiniz. Bazı oyuncular ise Blacsmithing veya Engineering'in yanına bu skilli tercih
ediyorlar.

Madenci Olma
İlk olarak mesleği ustalardan öğrenmek gerekecektir. Bunun için en yakın maden ustasına giderek mesleği ögrenin. Mesleği öğrendikten sonra "i" tuşuna bastıgımızda "Find Mine ( Maden Bul )" yeteneğinin belirmiş olduğunu göreceksiniz. Bu maden kaynaklarını bulmamıza yarayacaktır. Bu yetenegi dilerseniz Kısa yol seklinde asagıdaki Bar ınıza cekebilir ve istediginiz zaman kolayca ulaşabilirsiniz.

Daha sonra ise kazı yapmamız için bize gerekecek olan Mining Pick adındaki kazmadan edinmeniz gerekecektir. Bu eşyayıda Trade Merchant adını verdiğimiz Satıcılardan temin edebilirsiniz.

Maden Kaynakları Bulma
Bütün bu işlemlerden sonra madenlerinizi bulmak için "Find Mine" butonuna ihtiyacınız olucaktır. Madenler genellikle dağlık bölgelerde , quest alanlarında, dağ eteklerinde bulunur. Bu tarz bölgelere geldiginizde "Find Mine" butonunu aktif hale getirerek mini-map de belirtilecek maden yataklarına veya bölgelerine ilerleyin. Farklı madenleri bulmak tamamen size kalmış bir durum. Ne kadar farklı bölge o kadar farklı maden kaynağı demektir.

Maden Türleri
Dünyada farklı maden türleri bulunmaktadır. Copper, tin, silver, iron, gold, mithril v.s... Değerli madenleri elde etmek için güç bölgelerde savaşarak veya gizli şekillerde sızarak girebilir ve kazılarınızı yapabilirsiniz.

Maden Kaynağını Kullanma
Kaynağı bulduktan sonra kazıya başlamak için sağ tuşla tıklamanız yeterlidir. Eger başarılı olursanız madeni çıkarmış olacaksınız. Başarısız olursanız denemeye devam edin. Kazı calışmalarını sürdürdükçe madenleri rahat bir şekilde göreceksiniz.

Kazıcılık
Kazı yaparken 3 ceşit karışım bulacaksınız. Bunlar Taş, Metal ve Elmas olacaktır. Elmaslar zor bulunan ve oldukça değerli olan kaynaklardır. Bu yüzden elmasları ihtiyacı olan meslek gruplarına yüksek fiyatlar üzerinden satabilir yada blacksmiting veya engineering ile kullanabilirsiniz. Bulduğunuz bütün karışımları toplayın ve daha sonra değerlendirmek için saklayın. Taşın biçimini Forge kullanmadan değiştirebilirsiniz. Bu maddeleri aynı zamanda öldüreceğiniz yaratıklardan edinebilir veya diğer oyunculardan satın alabilirsiniz.

Maden kaynağına mouse'unuzu götürdüğünüz zaman mouse'unuz belli renkleri alacaktır. Şimdi hangi renkler bize neyi ifade ediyor onları öğrenelim.

Gray ( Gri ) : Bu kaynak üzerinde kazarak daha fazla skill kazanamazsınız.
Green ( Yeşil ) : Bu maden size hala düşük bir skill kazandırabilir.Devam edebilirsiniz fakat yeteneğinizi arttırmak için hergeçen zaman daha çok kazı
yapmanız gerekecektir.
Yellow ( Sarı ) : Bu maden kaynağından skill kazanma olasılığınız vardır. Hala bu madenler üzerinde calışarak skill kazanabilirsiniz.
Orange ( Turuncu ) : Bu maden size en iyi skill artışını sağlayacaktır.
Red ( Kırmızı ) : Bu renk kaynağı ise kazmak için daha yüksek skille ihtiyaç duyar.

Forge Kullanımı ve Maden Eritimi
Bütün bu kazılar sonucu topladığımız madenleri zırhlara,silahlara ve bu tarz eşyalara dönüştürmek için eritmemiz gerekecektir. İlk olarak kendize bir Forge bulmanız gerekmektedir. Forgelar genellikle büyük şehirlerde merkez bölgelerde bulunur.Aynı zamanda küçük şehirlerde de mevcuttur.Eger bir forge bulamazsanız etrafınıza danışarak yardım isteyebilirsiniz. ( Ve size yardım eden oyuncuya ufak bir hediye verip teşekkürünüzü belirtebilirsiniz )

Buldugunuz yapının Forge oldugundan emin olmak için mouse'la üzerine gelip beklemeniz yeterli olacaktır. Ufak bir yazı penceresi şeklinde mouse'unuzun üzerinde durmuş olduğu eşya,yapı tanımlanacaktır. Forge yazısını görmüş iseniz forge'u bulmuşsunuz demektir. Aynı şekilde bulduğunuz madenleri eritebilirsiniz. Bunun için forge'un yanında bulunmanız yeterli olacaktır. Konuyu biraz daha açarak açıklayayım.

Forge'un karşısında hazır olarak bekliyoruz. Öncelikle Ability Book dediğimiz kitabı açmamız gerekiyor. Bunun için "i" tuşuna basmamız yeterli olacaktır. Kitap açıldıktan sonra Smelting İkonunun yerini bulun ve üzerine basarak tarifinizi öğrenin.


Ornekle acıklamak gerekirse Copper madenini Eriterek Copper Tablet'leri oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde Bronze Tabletler elde etmek için copper madenini ve tin madenini eriterek bronz tabletler elde edebilirsiniz. Farklı türde karışım tabletler elde etmek için tariflerinizi trainer dedigimiz ustalardan alabilirsiniz. Mining ekranı aynı zamanda size elinizde bulunan ham maddelerden ne kadar tabletler elde edinebileceğinizide söyleyecektir.

Alıntıdır...
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor