Tekil Mesaj gösterimi
  #4 (permalink)  
Alt 23.03.08, 09:07
CorLeone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
CorLeone
GodfatheR
 
Kaydolma: 29.11.07
Erkek
Mesajlar: 806
Teşekkürler: 23
Üyeye 154 kez teşekkür edildi
Standart

makina demiş ki:
- eski yunan milattan önce ve kişilerin görüşünü tüm filozoflara mal etmek doğru değil


islam kadına değer vermiyor diyenler, islam toplumlarında mesela iranda kadınların hakları çok kısıtlı o yüzden islam yanlış anlaşılıyor.dini kullanan insanlar islamı yanlışmış gibi gösteriyor.

türkiyenin yüzde 99 u sözde müslümanmış öle olsalar ztn ceza evleri tıklım tıklım dolu olmazdı bi kadına tecavüz eden olmazdı.
başımızdakiler sözde müslüman türkiyeyi sata sata yalanları sallıya salıya müslümanız die geziolar.
Arkadaşım ben zaten bütün filozofları kasdetmedim.Eflatun(Platon) ve de mantığın babası olarak bilinen Aristo geçmişten günümüze bütün filozofları,bütün fikir akımlarını etkilemiş insanlardır.Felsefede çok önemli insanların kadına verdiği önemin yanında,İslamın kadına bakışının farkını belirtmek istedim o kadar!
Evet haklısın İran ve de belirli müslüman toplumlarda kadınların hakları kısıtlı.Bunun nedeni bu devletlerin İslamı Arap kültürüyle karıştırmaları.Arap kültürünü İslammış gibi görenler çok büyük bir gaflet içindedir.İslam evrensel bir dindir ve her ülke,her toplum kendi kültürü doğrultusunda İslamı yaşamalıdır.Ve de şu anda İslam dininde bir reforma ihtiyaç vardır.Tekrar altını çizmek gerekirse İslamiyeti asla Arap kültürüyle karıştırmamalıyız!!!
Son olarak arkadaşım söylediğin tecavüz olayları her toplumda,ve de her ülkede yaşanmaktadır.Ve de şundan emin olabilirsinki,bu olaylar en az müslüman toplumlarda görülmektedir.Başımızdaki ve de toplumuzdaki 'sözde' müslümanlar bu sahtekarlıklarının bedelini elbet ödeyecektir.Dini kullanarak siyaset yapanlar büyük bir günah ve de acizlik içindedir!!!
Alıntı ile Cevapla