Konu: Duman
Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 23.03.08, 01:37
byZaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
byZaa
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 13.01.08
Kadın
Mesajlar: 567
Teşekkürler: 17
Üyeye 92 kez teşekkür edildi
Thumbs up Duman

ÖnceSi

Duman grubunun söz / besteci ve vokalisti Kaan Tangöze, 5 Eylül 1973’te doğdu. Liseyi grubun basçısı Ari Borakas gibi Şişli Terakki Lisesi’nde bitirdikten sonra, önce Bilkent Üniveristesi’inde “turizm” ardından Universty of Seattle’da “ekonomi” eğitimi gördü.
17 Temmuz 1971 doğumlu Ari, İstanbul Üniveristesi Devlet Konservatuvarı’ndan sonra gazetecilik yüksek lisansı yaptı. 15 yaşında müziğe başlayan Ari, Kenan Vural ile kurdukları “Serüven Azizleri” grubuyla 1986’da Touborg Rock Festivali’nde en iyi beste ve şarkı sözü ödüllerini aldı.

90’lı yılların ilk yarısında İstanbul’daki Alt Kemancı ve Ortaköy Flatline’a takılanlar, sahnede Kaan, Ari ve kuzeni Yakup’tan (Trana) oluşan ve Stone Temple Pilots, Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden gibi gruplardan coverlar çalan Mad Madam’ı izleyebiliyorlardı. Daha sonra Kaan,Yakup’la beraber, grunge’ın memleketi Seattle’a ekonomi eğitimi almak için gitti. Kaan’ın Seattle yıllarında Türkiye’de kalan Ari, müzik yaşantısına reklamcılıkla beraber devam ediyordu. Pek çok markanın reklam müziklerini yaptı. Bu arada Mad Madam döneminden bir şarkıları Los Angles ve Seattle’da çıkan iki toplama albümde yeralmıştı.
8 Nisan 1974’te aileden müzisyen olarak dünyaya gelen Batuhan Mutlugil, 15 yaşından itibaren elektronik gitarla içli dışlı olmuş, pek çok Türk rock müzisyeniyle beraber çalma ve onları izleme fırsatı bulmuştu. Kaan Amerika’dan döndüğünde Batuhan, Blue Blues Band’den ayrılarak Duman grubuna katıldı. Alen Konakoğlu’nun davulcu olarak Duman’a katılmasıyla birlikte grup, grup 10 parçalık ilk albümleri “Eski Köprünün Altında”yı çıkardı.

Alıntı ile Cevapla
Sponsor