Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 01.12.07, 16:34
CorLeone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
CorLeone
GodfatheR
 
Kaydolma: 29.11.07
Erkek
Mesajlar: 806
Teşekkürler: 23
Üyeye 154 kez teşekkür edildi
Standart Felsefe okurken sıkılıyoırum diyen varsa bu kitap tavsiyemdir:Sofienin Dünyası

SOFİENİN DÜNYASI

Evet arkadaşlar.Felsefeye yeni başlayanlar için biçilmiş kaftan Sofienin dünyası.Ağır felsefe romanlarından sıkılanlar için,felsefeyi hem eğlendirip hem düşündürerek anlatan bir kitap.Küçük Sofienin felsefe dünyasındaki maceralarını
heyecanla okuyacaksınız.

Kitap hakkındaki yorumlar:

'Benzer insanların', yüzeysel bilgilerin geçerli olduğu çağımızda, '3000 yıllık geçmişinin hesabını yapamayan insan günübirlik yaşayan insandır' diyen Goethe'nin günübirlik insanlarından olmama yolunda ciddi bir adım.

15. yaşgününü kutlamaya hazırlanan Sofi, bir gün posta kutusunda 'Kimsin' yazılı bir not bulur. Bu sorudan hareketle, bütün bir felsefe tarihinde sorulmuş soruları ve cevapları, sürükleyici bir roman kurgusu içinde anlatan Jostein Gaarder, Umberto Eco'nun 'Gülün Adı'nda Ortaçağ teolojisini romanlaştırma gücünü bu kitabında felsefede gösteriyor.

Gaarder (1952) özellikle gençliğe yönelik kitaplarıyla tanınan Norveçli bir felsefe öğretmeni.

'Sofi'nin Dünyası' yayınlandığı 1991 yılından bu yana aralarında Korece, Rusça, Japonca, Arapça gibi diller de olmak üzere kırka yakın dile çevrilmiş ve yayınlandığı her ülkede en çok satan kitap olma başarısını elde etmiştir

Belki de insanlara felsefe öğretmenin en güzel yolu onu bir hikaye haline getirmekmiş. Sofi'nin dünyasıyla bir tavşanın tüylerinin tepesine doğru bir yolculuk yapacaksınız. Ordan dünyayı ve diğer insanları seyredeceksiniz. Orada kalmayı belki değil ama orada olmanın nasıl bir duygu olduğunu hissettiğinizde belki de hayattan çıkardığınız anlamlar tümüyle değişecek.

Herkesin okumasa bile enazından bir defa ismini duyduğu bir kitaptır Sofi'nin dünyası. (enazından şuan)
Bu kitapta ki en büyük yanılgım Jostein Gaarder'ın bir bayan olduğunu düşünmek oldu (:

Orijinal Dili: Norveççe
Türkçe Çeviri: Sabir Yücesoy
592 sayfa -- 2. Hamur --
Ciltsiz -- 14 x 20 cm
İstanbul, Kasım 2002
ISBN: 9758434578
İlk Basım: Ekim 1995

Bu mesaj; CorLeone tarafından '01.12.07 - 16:36' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor