Tekil Mesaj gösterimi
  #27 (permalink)  
Alt 24.11.07, 20:51
saclıbaykus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saclıbaykus
Bay Soğuk Espri
 
Kaydolma: 19.05.07
Erkek - 34
Mesajlar: 1.748
Teşekkürler: 4
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Standart

GÜRTUNA NÂZIM'IN MEZARINDA



Nâzım Hikmet'in 100'üncü doğum yıldönümü nedeniyle yeniden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabulü ve mezarının anavatanına nakli konusunda başlatılan kampanyalara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da destek verdi.


18-20 Ocak günlerinde yaptığı Rusya gezisi sırasında Nâzım Hikmet'in Moskova'daki mezarını da ziyaret eden Gürtuna, toplumsal uzlaşma ve hoşgörü ortamının sağlanması için bu tür girişimleri desteklediğini söyledi. Gürtuna,"Rusya'ya gittiğimde Moskova'da Nâzım Hikmet'in mezarını ziyaret etmeden dönemedim. Hakikaten büyük şair. Vatan hasreti ile orada hayatını kaybetmiş. O duygularla mezarına gittim ve duygulu anlar yaşadım. Bende hoş bi r hatıra olarak kalacak" dedi.


Nâzım Hikmet'in tüm şiirlerini okuduğunu, en çok `Kuvay-ı Milliye Destanı'nı ve bütün İstanbul şiirlerini çok beğendiğini belirten Gürtuna,"Rusya gezimde, yol boyunca da okudum. Çok okurum Nâzım'ın şiirlerini" dedi. Gürtuna, Nâzım'ın en çok sevdiği mısralarını ise ezberden şöyle seslendirdi:


"Tahir olmak da ayıp değil/ Zühre olmak da/ hatta/ sevda yüzünde ölmek de ayıp değil/ Bütün iş Tahir ile Zühre olmakta/ yani/ yürekte..."





NÂZIM'A 100 YAŞ JESTİ : VATANDAŞLIK

99. yaş günü törenle kutlanan şair Nâzım Hikmet,bir yıl sonraki 100'üncü doğum gününde, bir jestle onurlandırılacak. Jest müjdesini, Kültür Bakanı İstemihan Talay dün ilan etti:
Büyük şair, TC vatandaşlığına geri alınacak.

Bakan Talay, "Halkımızın çoğunluğu, büyük şairimizin yeniden vatandaşlığa alınmasını arzu etmektedir. Bu sabah İçişleri Bakanı Tantan'la görüştüm. Her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi. Yazılı başvuru yapacağız" dedi.