Tekil Mesaj gösterimi
  #18 (permalink)  
Alt 03.09.06, 00:26
denniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
denniss
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek - 33
Mesajlar: 461
Teşekkürler: 0
Üyeye 25 kez teşekkür edildi
Standart

151)Dosya veya Klasörlerin İsimlerini Değiştirmek
Bir rehberin veya dosyanın adını değiştirmek istediğinizde dosyanın veya rehberin üzerine gelin ve sağ fare düğmesini açın. Ekrana gelecek olan menüden Yeniden Adlandır komutunu çalıştırın. Aynı işlemin klavye kestirmesi simgeyi seçili duruma getirermek ve F2 tuşuna basmaktır.

152)Görev Çubuğunu Gizlemek
Ekranınız kalabalıksa ve görev çubuğunu görmek istemiyorsanız, görev çubuğunun Otomatik gizleme (auto hide) özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik açıkken görev çubuğunu görüntülemek için fare imlecini ekranın alt taraflarına getirmek yeterlidir. Bu ayarı aktif yapmak için Başlat menüsünden Ayarlar * Görev Çubuğu komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun Otomatik gizle seçeneğini aktif yapın. Görev çubuğunu fare ile sürükleyerek ekranın alt / üst / sol / sağ köşelerinden herhangi birine alabilirsiniz.
Windows uyumlu bir klavyeniz varsa, üzerinde Windows arması bulunan minik tuşa basarak Başlat menüsünü açabilirsiniz.

153)F6 ile atlayın.
Windows Gezgini size zaman kazandıracak güzel kısayollar barındırın. F6 tuşu da bunlardan biridir. Bu tuşu Gezgin pencereleri arasında geçiş yapmak için kullanabilirsiniz. Fare kullanmaktan daha iyi değil mi?

154)Başlat Menüsünün Gıcık "ok"u
Windows her açıldığında "Başlat" düğmesini işaret eden ve "Başlamak için buraya tıklayın" diyen oktan sıkıldınız mı? Bunu halledecek tek ve biraz da çetin bir yol var. Bu iş için Windows'in Registry'si ile oynamanız gerekiyor. Hemen belirtlelim burada yapacağınız değişiklikler Windows'unuzun çalışmasını bozabilir. Bu yüzden Registry editörünü açmadan yazımızı tamamen okuyun. Başlat menüsünden "Çalıştır"ı seçin ve "regedit" yazın. Karşınıza çıkacak olan pencerede
HKEY_CURRENT_USER\Software\Mic rosoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\E xplorer.

155)Sürükle-Bırak Ayrıntıları
Fare ile bir dosyayı taşırken fare imlecinin kenarında bazen ufak bir simge belirir. Bu simgeye bakarak o dosyaya ne işlem yapılacağını anlayabilirsiniz. Eğer imlecin kenarında herhangi bir işaret belirmiyorsa dosyayı bulunduğu yerden taşıyorsunuz demektir.
Eğer imlecin kenarında bir "+" işareti beliriyorsa dosyayı kopyalıyor içe doğru kıvrık bir ok işareti görüyorsanız dosya için bir kısayol yaratıyorsunuz demektir. Eğer dosyayı taşımak değilde kopyalamak istiyorsanız o anda Ctrl tuşuna. Kısayol yaratmak yerine taşımak için Shift tuşuna basmalısınız.
Alıntı ile Cevapla