Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 03.09.06, 00:20
denniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
denniss
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek - 33
Mesajlar: 461
Teşekkürler: 0
Üyeye 25 kez teşekkür edildi
Standart

86)Benim ağ kaynaklarını paylaşmak konusunda bir problemim var. İki bilgisayardan oluşan bir ev içi ağa sahibim. 1. makinede Window 2000 Professional sürümü kurulu. Diğer makinede ise Windows 98 SE ile çalışılıyor.
Ben Windows 2000 kurulu makinede bulunan bir yazıcıya veya klasöre Windows 98 SE kullanan makineden ulaşmak istiyorum. Ancak bunu bir türlü başaramadım.
Windows 2000, eski Windows'lardaki gibi serbest ağ kaynağı paylaşımına sıcak bakmıyor. Bu problemi çözmek için ilk önce Windows 2000 kurulu olan bilgisayarda yeni bir kullanıcı tanımlamalısınız. Bu işlemi ADMINISTRATIVE TOOLS bölümünden yapabilirsiniz. Yeni kullanıcıyı tanımladıktan sonra bu klasör ve yazıcıların paylaşma ayarlarına girin ve bu kullanıcılara bu kaynaklara erişim hakkı verin. Yani kaynaklara erişim hakkı olan kullanıcılar listesine bu yeni tanımladığınız kullanıcıları ekleyin.
Daha sonra Windows 98 SE kurulu olan makineyi kapatın. Açılırken sorulan ağ kullanıcı ismi olarak Windows 2000'de ayarlamış olduğunuz kullanıcı adını girin. Eğer Windows 2000'de bu kullanıcı için şifre belirlemişseniz bu şifreyi de girin, eğer şifre yoksa boş bırakıp ENTER tuşuna basın. Artık ağ komşularını kullanarak Windows 98 SE yüklü bilgisayardan Windows 2000 yüklü bilgisayarın paylaştığı kaynaklara erişebileceksiniz.

87)WINDOWS KAPANAMIYORSA
Eğer Windows 98 kullanıyorsanız ve BAŞLAT menüsünden BİLGİSAYARI KAPAT * OTURUMU KAPAT komutunu çalıştırıp bilgisayarınızı kapatmak istediğinizde bilgisayarınız RESTART ediliyorsa aşağıdaki püf noktasının işinize yarayabileceğini düşünüyorum.
Başlat menüsünden ÇALIŞTIR' a girip REGEDIT yazın ve ENTER tuşuna basın. Ekrana REGISTRY editörü gelecektir. Burada Superonline taraftaki ağaç yapısından
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Curr entControlSet\Contro l
klasörünü açın. Shutdown klasörünün üzerine tıklayın ve sağ taraftaki FastReboot dizesinin değerini ''0'' yapın ve kayıt düzenleyicisini kapatın. Bilgisayarı kapatıp açın. Probleminiz büyük ihtimalle çözülecektir, benimkisi çözüldü.

88)MP3 TAG'LERİ
NOT: Bu püf noktası okurlarımızdan ERDEM MARMARA tarafından gönderildi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Eğer sizin de PC Magazine Türkiye okurları ile paylaşmak istediğiniz bir püf noktası varsa bana cenk.tarhan@pcmagazine.com.tr adresinden bir e-mail atmanız yeterli.
Winamp kullanıcıları bilirler,Winamp ilk kurulduğunda PLAYLIST listesinde artistin ve şarkını adını görüntüler. Eğer bunların yerinde albüm adı, MP3'ün bulunduğu klasör gibi şeylerin de görüntülenmesini istiyorsanız önce Winamp uygulamasını açın.
CTRL+P tuşlarına basın. Ekrana gelen diyalog kutusunda, yan taraftaki Input'a tıklayarak Input bölümüne geçin. Nullsoft MPEG audio decoder plugin üzerine çift tıklayın.Ekrana gelen diyalog kutusunun alt kısmında ID3 v1 title formatting bölümünü göreceksiniz.Burada ki sayılara bakıp, % değerinden sonra o sayıyı yazın. Pencereleri kapatın.Bir şarkıyı çalmaya başladığınızda istediğiniz bilgiler görüntülenecektir. Sayı değerlerini ve anlamlarını aşağıda bulabilirsiniz.
%1 Artist
%2 Şarkı Adı
%3 Albüm Adı
%4 Yıl
%5 Şarkının Kaynağı
%6 Şarkının Türü(pop,rock v.b.)
%7 Şarkı Dosyasının Adı
%8 Şarkı Dosyasının Bulunduğu Klasör
%9 Şarkı Dosyasının Uzantısı

89)Geçenlerde bilgisayara bir program yükledim, ah yüklemez olaydım. Programı beğenmedim, sildim ancak program arkasında izler bıraktı. Artık JPEG ve BMP türü dosyalarım klasör içerisinde abuk subuk simgelerle görüntüleniyor. Bu simgeleri değiştirmenin, eli yüzü düzgün hale getirmenin bir yolu yordamı varsa bana anlatabilir misiniz?
Bir dosya türünü simgeleyen simgeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Herhangi bir klasör penceresi açın. GÖRÜNÜM menüsünden KLASÖR SEÇENEKLERİ (FOLDER OPTIONS) komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun DOSYA TÜRLERİ (FILE TYPES) bölümüne gelin. Buradaki listede dosyanızın türünü bulun. Örneğin JPEG dosyalarının simgelerini değiştirmek için bu listede "JPEG GÖRÜNTÜSÜ" seçeneğini arayacaksınız. Bulduktan sonra üzerine tıklayın ve seçili duruma getirin. DÜZENLE (EDIT) düğmesine basın.
Şimdi açılacak olan diyalog kutusu içerisinde SİMGE DEĞİŞTİR (CHANGE ICON) düğmesine basın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisindeki simgelerden birini seçebilir veya GÖZAT düğmesine basarak diğer simge dosyaları içerisinde bir yolculuğa

90)DOS ORTAMINDA F KLAVYE TANITMAK
Merhaba, DOS ortamında klavyemi F olarak nasıl tanıtacağımı bildirirseniz sevinirim. Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Yapacağınız şey basit. Windows 98'i çalıştırın. BAŞLAT menüsünden ÇALIŞTIR komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde SYSEDIT yazıp ENTER tuşuna basın. Sistem dosyaları düzenleyebileceğiniz bir şekilde ekrana gelecektir. Bu ekranda AUTOEXEC.BAT dosyasına geçin ve KEYB ile başlayan satırda id:179 yazan satırı id:440 olacak şekilde değiştirin. Bu satır aşağıdaki gibi görülmelidir:
keyb tr,,C:\WINDOWS\COMMAND\keybrd2 .
sys /id:440
Örnek için aşağıdaki resme bakabilirsiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra SYSEDIT programını kapatın, sistem dosyalarını kayıt etmek isteyip istemediğiniz sorulduğunda EVET düğmesine basın. Bilgisayarı kapatıp açın, artık DOS ortamında F klavye kullanabilirsiniz

96)Masaüstündeki ikonların altında bulunan ve onları tanımlayan yazıların arka planını kaldırabilir miyim? Değiştirmek istemiyorum tamamen kaldırmak istiyorum, çünkü doğa resimlerim çeşitli tonlarda olduğu için tutmuyor mesela BİLGİSAYARIM yazısının arkasındaki windows standardı yeşil rengi arka planla aynı yapmak istemiyorum, tamamen kaldırmak istiyorum. REGISTRY'den mi yapılır?
Bunu yapan ufacıcık bir programcık var. Adı da TRANSPARENT42. Programın bütün görevi tam da sizin istediğiniz gibi simgelerin arka planını kaldırmak. Ancak her Windows açıldığında başlatılması gerekiyor. Bunun için programı bilgisayarınıza çektikten sonra BAŞLAT menüsünün BAŞLANGIÇTA klasörüne bu programı çalıştıracak bir kısayol eklemelisiniz.
Program ile ilgili ayrıntılı bilgiyi programı yazan kişinin
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
adresindeki Web sayfasında bulabilirsiniz.

97)Windows sürekli olarak sistem kaydında hata buluyor. Ve bunu her açılışta yapıyor. REGISTRY ayarlarıyla oynadım fakat sorun düzelmedi. Sistemim, Celeron333, 64 MB RAM, S3 4MB ekran, LX board, 56k Rockwell. Windows 98 Türkçe kullanıyorum.
Donatılar Sistem Araçları bölümünden Sistem Bilgisini çalıştırın. Araçlar menüsünden Registry'nin hatalarını kontrol eden sistem kaydı kontrol programını (Registry Checker) çalıştırın. Bu program, sistem kaydını hatalara karşı kontrol eder ve hata bulursa önceki yedeklerden düzeltir. Ama önceki yedekler de bozuksa pek bir işe yaramaz. Bu durumda Windows'u baştan yüklemeniz gerekebilir.

98)Hangisi daha avantajlı? Bilgisayarı açık bırakmak mı, yoksa kullanmadığınız sürece kapalı tutmak mı? Bilgisayarı kullanırken kapatıp açmak mı daha iyi yoksa bilgisayar devamlı açık mı kalmalı?
Bu soru her zaman tartışmalara yol açmıştır. Birçok kullanıcı, bilgisayarın sık sık açılıp kapanması yüzünden devamlı bir elektrik şokuna maruz kaldığını ve bunun da bilgisayarın ömrünü kısalttığını söylüyor. İşin doğrusu, normal bir kullanımda, bilgisayarlar sizin onları kullanmak istediğiniz süreden çok daha fazla süre çalışmaya dayanabilir. Asıl sorun biriken enerji kaybıdır.
İlginç bir istatistik veri: EPA bulgularına göre Amerika'da ticarette kullanılan veya harcanan elektriğin yüzde beşini devamlı açık kalan bilgisayarlar tüketiyor. Modern bilgisayarlar, kullanılmadıklarında, otomatik olarak kendilerini kapatarak daha düşük bir enerji seviyesine inebiliyor. Böyleyken bile bilgisayarlarınızı gece kapatmak ya da uzun süreli kullanım dışı kalacak bilgisayarı kapalı tutmak harcadığınız elektrikten tasarruf sağlayacaktır. Yalnızca elektrik faturanız düşmekle kalmayacak, Windows da düzenli olarak tekrar açılıp kapandığından daha iyi çalışacaktır.
Ayrıca, satın alırken Energy Star sembolü bulunan ürünleri tercih etmelisiniz. Energy Star ABD Enerji Bakanlığı, ABD Çevre Koruma Denetleme Kurumu, üretici firmalar, yerel şirketler ve bayiler arasında yapılmış bir gönüllü işbirliği programı sembolüdür. Bu sembolü taşıyan ürünler daha az elektrik kullanıp daha az para harcatır ve çevreyi korumada yardımcı olur. Bu ürünlerin maliyeti daha yüksek değildir ve tüm büyük firmalar tarafından üretilmektedirler. Daha fazla bilgi ve bu tür ürünlerin nerelerde satıldığını öğrenmek için
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
. epa.gov/energystar adresine bir göz atabilirsiniz

99)WINDOWS VE STANDBY SORUNU
size STANDBY sorununu kendi bilgisayarımda nasıl hallettiğimi anlatacağım. Belki ilgilenirsiniz... Öncelikle çıkan soruya HAYIR derseniz sorunla karşılaşılmıyor; fakat kazayla YES derseniz o zaman onu kontrol eden profili DİSABLE edip yeniden ENABLE edersek sihirli bir şeyler oluyor ve saniyeler içinde STANDBY geri geliyor...
Yani My Computer'e sağ tıklıyoruz. PROPERTİES + DEVİCE MANAGER + SYSTEM DEVİCES + ADVANCED POWER MANAGEMENT SUPPORT + PROPERTİES + DİSABLE İN THİS HARDWARE PROFİLE diyoruz ve OK diyoruz. RESTART NOW'a aldırmıyoruz. Sonra tekrar aynı şeyleri uygulayıp bu sefer ENABLE ediyoruz sonra yine RESTART etmiyoruz. Bir de bakmışız STANDBY orada

100)BAŞLAT MENÜSÜNDE BİR KARIŞIKLIK VAR
Sanırım TWEAKUI kullanıyorsunuz ve birileri TWEAKUI ayarlarınızı karıştırmış. Bu komutları tekrar aktif hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edin:
1. BAŞLAT menüsünden AYARLAR * DENETİM MASASI komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan Denetim Masası uygulamasında TWEAKUI simgesinin üzerine çift tıklayın.
2. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun MY COMPUTER bölümüne gelin.
3. Bu bölümde bütün sürücü seçeneklerinin aktif halde olduğunu kontrol edin. Sanırım bir veya birkaçının işareti silinmiş.
4. OK düğmesine basın ve TWEAKUI uygulamasını kapatın.
5. Bilgisayarı kapatıp açın.
Artık BAŞLAT menüsünde hasret kalmış olduğunuz komutlara tekrar kavuşmuş olmalısınız.
SİSTEM SAATİNİN
GÖRÜNTÜSÜNÜ DEĞİŞTİRMEK
Sistem saatim saati 23:32 gibi gösteriyor, yani 24 sat formatını kullanıyor. Oysa ben kol saatimdeki gibi 11:32 PM gibisinden bir sistem saati görüntüsü elde etmek istiyorum. Bu ayarı Windows'un neresinden yapacağım?
Denetim masasından yapacaksınız. BAŞLAT menüsünden ÇALIŞTIR komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde CONTROL yazıp ENTER tuşuna basın. REGIONAL SETTINGS simgesinin üzerine çift tıklayın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun TIME bölümüne gelin. Burada TIME STYLE ayarını H:mms tt şeklinde değiştirin. APPLY düğmesine basın. Artık saat sizin de istemiş olduğunuz gibi AM ve Pm ile gösterilecektir. Örnek için aşağıdaki resme bakabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor