Tekil Mesaj gösterimi
  #125 (permalink)  
Alt 27.11.10, 21:28
vEssELaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vEssELaM
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 28.04.10
Erkek
Mesajlar: 5
Teşekkürler: 2
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: South Park 5. Bölüm izle - Altyazılı (14. Sezon)

South Parkı daha yeni izlemeye başlamıştım ve gerçekten dinle, Peygamberlerle dalga geçtiklerini bu bölüme kadar bilmiyordum ve bu son izlemem oldu. Herkezin kişiliği ve o kişiliklerinde dinlerine, Peygamberlerine gösterdikleri ilgi, alaka ama bence bunları hakkıyla bilmeleri mevcut.
Şahsen ben kaygılı olanlardanım benim gibi kaygılı olanlarda yorumlarında kendilerini belli ettiler.Bizim kaygımız ahiret kaygısıdır, bu filminde içinde bulunduğu tahminen bizim göreceğimiz 70 senelik dünya değil, sonu olmayan bir hayatın kaygısı var bizde.
Çünkü Hz. Muhammed Efendimiz (SAV) Ömrünü bize verdi, bizim için sabahlara kadar ağladı, yalvardı Allah(c.c.) dan affımızı istedi, şu anda da bizim her günahımız Peygamber Efendimize gösteriliyor ve hala bizim için göz yaşı dökmekte.
Ama arkadaşlar bizden yana değil, south parkın film tekniği böyleymiş daha önce diğer dinlerle ve peygamberlerlede dalga geçmiş sizde bunu kabul ediyorusunuz.Adamlar işi çözmiş yaa! bu ufacık çilgi filmle imanlarımızı zayıflatıyorlar. Bu şekilde gördükçe İslamı, dinimizi biz hafife almaya başlıyoruz ki; bu çizgi filmde gördüğünüzde gülmedik dona kaldık, sustuk, şoke olduk ve şaşkınlıkla videoyu kapattık diyen yok ta "Yok bu South Park çizgi filmi çok kaliteli bir USA yapımı, Amerika gerçekten biliyor bu işi haa.. bizim dinimizin İslamla dalga geçmelerine gelince hepsiyle dalga geçiyor adamlar buna neden kızalım ki diyorsunuz" buna başka bir yorum katamıyorum ve şunu diyorum. Din, Dil ve Irk biz milletin kalitesini ölçer; İstanbulda geziyorum Türkçe restaurant, otel vs. ismi yok ağzımıda zaten iyice bozuldu Dil'imizi yıkmayı başardılar, Irk herkez ayaklandı Allah'ın izniyle inşallah amaçlarına ulaşamayacaklar ama yıllarca ayrılıktan bahsetmeyen kardeşlerimizide Türkiyenin yüreğinden kopardılar Irk kavramımızıda yıktılar. Bizi bir arada tutan tek şey Din onun varlığınıda bu yorumu okuyan yapsın sonuç ne mi? Onların amaçları ve bizim bunlara karşı aldığımız tedbirler (bence resmen onları savunuyor çoğu kişi farkında olmadan) belli etmiyormu sonucu.

Bu mesaj; vEssELaM tarafından '27.11.10 - 21:39' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla