Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 15.11.10, 22:58
nickell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nickell
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 02.05.10
Erkek
Mesajlar: 670
Teşekkürler: 143
Üyeye 52 kez teşekkür edildi
Standart neden kadeh tokuşturulur?

Neden Kadeh Tokuşturulur
Dostlar biraraya gelince, çal patlasın vur oynasın cinsinden eğlenilecek bir yer bulunur ve oturulur. Masaya fındık, fıstık, kavun gibi mezeler gelir ardındanda rakı gelir. Rakılar havaya kalıdırılır ve “Şerefeee” diye bağrılarak kadehler tokuşturulur ama neden?
Antik çağlarda sürekli kavgaların çıktığı bir dönemde, barışmak için bir taraf yemek verir ve düşmanını yemeğe çağırarak onunla barışırmış. Tabi bu düşmanını ortadan kaldırmak isteyenlere mükemmel bir fırsat olmuş. Düşmanını yemeğe çağırır ve içkisine zehir atarak onu öldürürlermiş. Bu böyle devam edince, barışmak için düşmanının evine gelen misafir, içki getirildiğinde hemen içmezmiş. Ev sahibi içkisini kaldırdığında o da kaldırır ve içkisinden biraz ev sahibinin içkisine damlatırmış. Böylece bu sorunda çözülmüş. Bazı misafirliğe gidenlerde, yine ev sahibi içki getirdiğinde hemen içmezlermiş. Ev sahibi içkisini kaldırana kadar beklerler ve ev sahibi içkisini kaldırdığında onlarda kaldırırlarmış. Misafir kendi içkisini ev sahibinin içkisine dökmeyerek, ona olan güvenini ifade edermiş ve kadehlerini tokuştururlarmış.
şerefe denmesinin nedeni bakın neymiş


İçki sofralarında kadeh kaldırıldığında ''şerefe'' denmesinin sebebi, ''bu sofrada konuşulanların bu sofrada kalacağına şerefim üzerine yemin ederim'' demektir





UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor