Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 26.09.10, 16:02
izmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
izmyr
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.10
Erkek
Mesajlar: 41
Teşekkürler: 12
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Kur'ân'da Zikir Kavramı

Yazı için teşekkürler. Yazar zikrin, her işte her zaman Allahı anmanın Kuran'da belirtilen önemine değinmiş ama nasıl yapılacağını pek belirtmemiş. Bunu belirtmediği için bu konuyu açıklamanın doğru olacağını düşündüm.

Zikir konusunda insanlar arasında yaygın olan yanılgıyı buraya da yazmak istiyorum.

Zikrin, yani her işte her zaman Allah'ı anmanın nasıl yapılacağı konusu bizzat Kuran'da açıklanmıştır. Kuran'da açıklanan bir konu için şeyhlere hocalara danışmak Allah'a ve vahyine saygısızlıktır. Başka bir konuda zikrin Kuran'a göre ne olduğu ve nasıl yapıldığı detaylıca açıklanmıştır.
Bkz:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Halk arasında "zikir çekmek" diye geçen, İslama sonradan sokulmuş olan, doğu dinlerinde adına MANTRA denilen AĞIZ İLE bilinçsizce kelime tekrar etme sistemi ile Kuran'da bahsedilen zikir arasında HİÇ BİR bir bağlantı yoktur.
Zikir çekme uygulaması tamamen İslam dışı olup Hinduizm gibi paganizm tabanlı olan tasavvuf ile İslama sokulmaya çalışılmıştır. Bu uygulamayı İslamî gösterebilmek ve Müslümanlara yutturabilmek için "Mantra" kelimesi yerine de Kuran'dan anlam yakınlığı olan bir kelime seçilerek adına ZİKİR ÇEKMEK denmiştir. Hinduca kutsal kelimeler yerine Allahın isimleri konarak insanların şüpheye bile düşmeden, Allahın rızasını kazandıklarını düşünerek bu saçma eylemi yapmaları sağlanmıştır. Allahın bir ismi veya sıfatını binlerce kez tekrar etmek Allah'ı anma değil beyni uyuşturma amaçlıdır. Siz deneyin, "kelbaykuş" diye bir kelimeyi yarım saat sürekli tekrar etmeyi deneyin. Bunu söylerken de bu forumu düşünmeye çalışın. Deneyin, göreceksiniz ki 30-40 gibi tekrardan sonra kelbaykuş forum ile alakasız şeyler düşünmeye başlayacaksınız. Binlere varan tekrardan sonra ise beyniniz uyuşur ve bazı görünmez varlıkların tesiri altına girersiniz.

Allahı anmak demek her zaman Allahın aklınızda olması, her işinizde Allahı hatırlamak demek. Örneğin bir şeyi "yarın mutlaka yapacağım" demek yerine "Allah dilerse yarın yapacağım" demek bile Allahı anmaktır. Yemeğe başlamadan önce veya yemekten sonra Allaha verdiği nimetler için teşekkür etmek de Allahı anmaktır. Bunu gün içinde sürekli Allah aklımızda olacak şekilde yaygınlaştırmak elimizdedir. Eğer Allah sürekli aklımızda olursa bu bizim kurtuluş reçetemizdir çünkü Allah aklımızdayken kötülük veya yanlışlık yapmaya haya eder, utanırız.

Yukarıda bahsettiğim mantra kelimesi yabancı gelirse aşağıdaki kaynaklara göz atabilirsiniz:

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Selamlar;

Bu mesaj; izmyr tarafından '26.09.10 - 16:05' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla