Tekil Mesaj gösterimi
  #17 (permalink)  
Alt 21.09.10, 02:34
Crimson Lady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Crimson Lady
My Perfect Circle
 
Kaydolma: 28.08.09
Kadın - 33
Mesajlar: 4.346
Teşekkürler: 379
Üyeye 847 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Forumda Düzgün Türkçeye Az Rastlanıyor :(

Türkçe konuşmak kadar yazabilmek de önemli evet.

Sadece bu foruma özgü bir durum değil benimkisi, mesajlarımda, msn konuşmalarımda, "fesbuk"ta da aynı şekilde konuşuyorum. Arada saçmalamalarımız oluyor(mesela oluyor yerine oluyore demek gibi), bu da elbetteki geyik amaçlı bir üslup.

Ama o kadar da katı olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Anlatmak istediğini düzgün bir şekilde, gereken yerlerde kuralına uygun kısaltmaları kullanarak ve cümlenin anlam bütünlüğünü koruyarak anlattığın sürece noktalama işaretiymiş, Türkçe kelime kullanmaya gayret etmekmiş fazla önem gerektirmiyo, zira burası bir nevi vakit geçirme alanı, bir nevi sosyal ortam. Kendi sosyal ortamınızda nasıl ki rahat davranıyorsunuz, aynen o şekilde davranın. Ama "nbrrss jnmsss" demediğinizi biliyorum, bunu yapmayın.

Örnek verecek olursak;

"Konuyu çoh ama çoh fazlasıyla beğendim agam fakat fazla katı olmanın lüzumu yohtur. Eminim ki çoğumuz biliyore Türkçe'yi nasıl kullanmamız gerektiğini ama eğlenmemiz de gerek. O kadar usta yazarlar şairler karikatüristler sana gelip eğlencesine "öpercix" yazdığında bunu Türkçe'yi katletmek için değil, o tavrı eleştirmek için yazmıştır. Bu eleştiri öylesine eğlenceli bir yöndür ki benim de tercihimdir."
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: