Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 15.09.10, 23:15
izmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
izmyr
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.10
Erkek
Mesajlar: 41
Teşekkürler: 12
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ölünce insanlara nolacak?

love_jensen demiş ki:
- Açıklayıcı bir biçimde ben yazamam belki ama bunların hepsi Kur'an da yazıyor zaten..Bu olayla ilgili indirilmiş bir sürü hadis var bunları okursan anlarsın tabi eğer okumak istersen.Zaten kuru kuruya okumak bir şey ifade etmez Allah bunların olacağına inanmamızı ve kıyamet günü tekrar dirileceğimizi söylüyor.Sana yardımcı oldum mu bilemiyorum ama benim bildiklerim doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştım..

Hadis indirilmez. Hadis diye peygamberimizin sözlerine denir. Kuran'da da der ki, "Allahın sözünden başka söz mü arıyorlar?"

Ayrıca Kuran'da öldükten sonra ne olduğu ile ilgili bir şey yok, ruhunun bedenden ayrılıp başka bir boyuta geçtiği gibi bir şey de yok ayrıca kabir azabı veya ödülü gibi bir şey de yok.

Kıyamet zamanı insanın çürümüş et ve kemiklerinin tekrar yaratılacağı bilgisi var

Bu bilgi ile benim ispat istediğim bilgilerin arasında bir bağlantı yok. Yani ölüp gidiyor ve sonra yaratılıyor olman kadar basit bir bilginin arasına neden bir şeyler sıkıştırılıyor ki? İnsanların nasıl bir egosu varsa ölünce düşünce yapısı olarak tamamen kaybolma fikrini kabul edemiyorlar sanırım. Bu Kuranda var şu Kuranda var demek yerine ayet göstermeniz daha faydalı olur.

Ayrıca hadislere de dikkat edin, Kuran'la çelişenlerden olmasın. Örneğin peygamberimizin gaybı (bilinmeyenleri) bilmediğine dair ayetle çelişmesin.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor