Tekil Mesaj gösterimi
  #49 (permalink)  
Alt 03.09.10, 18:20
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: 12 Eylül Referandumu ...

Siz şunu anlayamıyorsunuz galiba? Bu iktidarı güçlendiren bir anayasadır. 82'nin devamıdır. Kenan Evren bile bu kadarını yapmayı düşünememiştir. Siz hangi darbecileri yargılamaktan bahsediyorsunuz? Adamlar öldü! Kenan Evren yaş haddinden yargılanamayacak. Kimi kandırmaya uğraşıyorsunuz?

Tüpraş'ı 2004'te 1.4 milyar dolara sattığınızda bunu Danıştay kamu yararı olmadığı gerekçesiyle iptal etti ve 2005'te Tüpraş 4.5 milyar dolara satıldı. 1 yılda devletin karı 3 milyar dolar! Yani hükümetin kamu yararı olmadan yandaşlarına sırf satmak için çaba gösterdiği ortada, alan şirket Azeri ortaklığına aitti. Diğer tüm özelleştirilen kuruluşlarımız gibi bu şirket de yabancı.

Eğer 12 Eylül'de 'Evet' çıkarsa devletin yaptığı bu tür özelleştirmeleri Danıştay'a götürme fırsatımız olmayacak. Bu demektir ki iktidar partisi devleti kendi malıymış gibi satabilecek. Siz hala halktan mı bahsediyorsunuz? Adamlar sizi kullanıyor, sömürüyor. Allah'ın iftar yemeğine bile siyaset karıştırıyorlar. Bir hayır menfaat için yapılmaz. Hele bu hazineden alınan yardımlarla hiç yapılmaz. Bunun adı devletin parasıyla siyasi propagandadır. Bu kanunen yasaktır. Bakın hukuk hakkında bilginiz yoksa gerçekten bu paketi yorumlamaya kalkmayınız. Daha dokunulmazlığı kaldırmaktan aciz bir hükümetten bahsediyoruz. Mecliste 600'ün üzerinde dava dosyası bekliyor. Neden? Çünkü milletvekilleri dokunulmaz. CHP'nin yasa teklifini AKP 3 yıl önce reddetmişti. Red imzası olanları bir araştırın. Mecliste, terörist, aşiret reisleri, kaçakçılar doldu. Neden? Çünkü para bu adamlarda, çünkü arka bu adamlarda. Çünkü cahil kesimde oyları bu adamlar alıyor. Bırakın Allah aşkına bu şarlatanları savunmayın bana. Sivil anayasa adı altında sizleri kullanarak kandırıyorlar. Bu anayasanın halka tek bir faydası olmayacak. Yerlerini sağlamlaştırıp servetlerine servet katacaklar. Birgün çok ama çok pişman olacaksınız. Umarım o gün çok yakındır...
Alıntı ile Cevapla