Tekil Mesaj gösterimi
  #15 (permalink)  
Alt 16.04.07, 20:13
alemdar3435 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alemdar3435
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 03.02.07
- 43
Mesajlar: 248
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart Görmeden Sevebilmek?

GRAHAM GREENE" nin "zor tercih" isimli romanından...
...adam,odadan çıktığında başlayan bi hava bombardımanında ev isabet alıyor ve adamın biraz önce geçtiği bölüm çöküyor.
daha iki dakika önce soluğunu duyduğunuz birinin yok olduğunu görüyorsunuz...
o korkunç anda kadın,yaşadığı çaresizlik karşısında,aslında pek de inanmadığı!! TANRI" ya sığınıyor..dizlerinin üstüne çöküp yalvarıyor.
"inandır beni "diyor,"o yaşarsa sana inanacağım.ona bir fırsat tanı.bırak mutluluğuna sahip çıksın.bunu yap inanacağım sana"
ve TANRI" ile bir pazarlığa oturup en çok sevdiğini geri alabilmenin karşılığında TANRI" ya en çok sevdiğini vermeyi öneriyor.eğer biraz önce o kapıdan çıkan erkek yeniden o kapıdan sağ olarak dönerse,o erkeği bir daha hiç görmeyeceğine söz veriyor TANRI"ya..."insanlar birbirlerini görmeden de sevebilirler, değil mi?"diyor,"seni hayatlarında bir kere bile görmeden seviyorlar."
veeeee kapı açılıyor,kadının öldüğünü sandığı erkek içeri giriyor...
bu cümleler de romandan;"o anda MAURİCE girdi içeri.yaşıyordu.işte şimdi onsuz olmanın ıstırabı başlıyor diye düşündüm ve yine kapının ardında ölmüş yatıyor olmasını istedim."
kadın,sevdiği erkeğe kavuşmuş ve onu kaybetmişti.ve onun yaşadığını gördüğü anda,biraz önceki pazarlığın ağırlığını fark edip,"keşke ölseydi."diyordu...
BUNDAN SONRA,BİR İNSANI GÖRMEDEN DE SEWMENİN MÜMKÜN OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENECEKTİ...
iki sevgili bunu tartışıyor(romandan)...
-insan sevdiğini görmediğinde aşk biter mi?!
-düşünsene,TANRI" yı bir kez bile görmedik ama onu seviyoruz.
-ama benim ki o tür bir sevgi değil,SARAH...
veee can alıcı cümleler SARAH" tan geliyor;
-BELKİ DE BAŞKA BİR TÜR SEVGİ YOK,MAURİCE.AŞK,BİR İNSANI TANRI"YI SEVER GİBİ SEVMEK Mİ,ONU GÖRMEDEN AMA ONU HİSSEDEREK ONUN VARLIĞINA BAĞLI KALMAK MI?!!
"sevmeye devam edebilmek için onu görmeliyim" demeyecek kadar büyük bir iman,büyük bir iman,büyük bir bağlanma mı?!"TANRI" yı sevdiğim kadar severim seni" diyebilmek,böylesine korkunç bir bağlılığa rıza göstermek mi aşk?!
*********************************
Ben inanırım görmeden sevebilmenin mümkün olabileceğine...Sevginin gözün beğendiği yüzeysel göz alıcılıktan daha derin bir yerde filizlenmesi gerektiğine inanırım.Sizin fikriniz nedir?
Alıntı ile Cevapla