Konu: Beyİnİmİz
Tekil Mesaj gösterimi
  #23 (permalink)  
Alt 06.07.10, 23:38
kasvet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kasvet
red
 
Kaydolma: 10.01.07
Erkek - 34
Mesajlar: 6.935
Teşekkürler: 260
Üyeye 945 kez teşekkür edildi
Kızgın Cevap: Beyİnİmİz

Hay Allahım ne kadar beleşçi bir milletiz, onun bunun sözüne hop inan ... =D
Araştırmadan kulaktan dolma yok o söyledi, yok bu dedi, benim babam herşeyi bilirlerle bana gelmeyin hele araştırabilmesi olağan konularda ... Bu cevabı size yazmıyorum o kadar anlatmaya çalıştım yok yani sen yanlış biliyorsun deyip durdunuz, siz anlamıyorsunuz asıl nese eğer bu mesajı okuyan başka arkadaşım olursa onu bilgilendirmek için yazıyorum ...
Siz böbreğinizin % 20sini, midenizin % 34'ünü mü kullanıyorsunuz, ya da elinizin % 67'siyle mi bi objeyi tutuyorsunuz, gözünüzün % 89'uyla mı görüyorsunuz ? Tabikide hayır ... ! Beyin dahil bütün organlarınızdan tam bir verim alıyorsunuz. Tabi sağlam bir insan olarak, diğer hastalıklar sakatlık fonksiyonları hariç.

1900lü yıllarda sanırım öyleydi işte hani şu sizin %5 mi %6 mı o oranla beynini kullanan (Sizin nasıl olduysa ölçebildiğiniz) Einstein'ın yıllarında yapılan norölojik araştırmalarda insan beynindeki nöronların yüzde onunun ve insan beyni haritası çıkarıldığında bu haritaya göre sadece yüzde onunun çalıştığına saptanmış olduğunu bu yanlış anlaşılmanın oradan geldiği söyleniyor. Bu birinci nedendi, ikinci neden ise insan beynindeki hücrelerin sadece yüzde 10 u nöron geriye kalanlar ise gilia hücreleri bu da bu yanlış anlaşılmanın başka bir sebebi olabilir deniyor. Ve günümüzde yapılan araştırma ve deneylerde ise beynimizdeki tüm sinirler çeşitli eylemler sırasında aktive oluyor. Daha açık bir deyişle, kullanmadığımız herhangi bir sinir ağı bulunmuyor. Konuyla ilgili bir başka yaklaşımsa sinir hücrelerinin herhangi bir uyarıcı almadıklarında dejenere olarak işlevselliklerini kaybediyor olma özellikleri. Örneğin, görsel sistem. Gelişmenin erken dönemlerinde göz sinirleri yeterli uyarıcıya maruz bırakılmadıklarında görme yetisi kayboluyor. Benzer şekilde, eğer ki beynimizde kullanılmayan sinir ağları bulunsaydı, işlevselliklerini kaybetmiş olmalarını beklememiz gerekirdi. Fizyolojik kanıtlar bir yana, iddia evrimle de uyuşmuyor. Aktif olmayan, hayatta kalma mücadelemize katılmayan sinir ağları içeren büyük bir beyin evrimsel gelişimle de bağdaşmıyor.

Bu araştırmamdan çıkan özetlerden bir kısmı, ''sen yanlış biliyorsun'' diyenler bana aksini kanıtlasın madem çok biliyorlarsa ... ! ! !
Alıntı ile Cevapla