Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 17.03.07, 09:08
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart PS3 kanserle savaşacak

PS3 kanserle savaşacak
Sony, yeni oyun konsolu Playstation 3'ün kanser ve alzheimer gibi hastalıkları araştıran süper bilgisayar ağının parçası olabilmesi için bir yazılım yaması üretti


DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sony'nİn mart sonunda Avrupa ile aynı anda Türkiye'de de piyasaya çıkacak olan oyun konsolu PlayStation 3'ün (PS3), kullanıcılarının isteği doğrultusunda kanser ve alzheimer gibi hastalıkların nedenlerini araştıran bir süper bilgisayar ağına bağlanabileceği duyuruldu. Japon elektronik devi Sony'den yapılan açıklamada, kullanıcıların ay sonunda çıkacak yazılımı PS3'e yükleyerek, konsollarını "boş zamanlarında" sağlığın hizmetine sokabileceği bildirildi.
Sİstem, PS3 kullanılmadığı zamanlarda, konsolun ABD'deki Stanford Üniversitesi'nin girişimi olan süper bilgisayar ağına bağlanmasını öngörüyor. PS3'ün nedenlerinin bulunmasında yardımcı olacağı hastalıklar arasında parkinson, deli dana, kanserin birçok türü ve alzheimer bulunuyor. PS3'ün tipik bilgisayar işlemcilerinden 10 kat daha güçlü olan işlemcisi "Cell - Hücre" saniyede 200 milyarın üzerinde işlem yapabiliyor.
milliyet
Alıntı ile Cevapla
Sponsor