Tekil Mesaj gösterimi
  #20 (permalink)  
Alt 28.06.10, 13:18
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Sonduraq demiş ki:
- Nomad Kardeşim dediklerimi iyi okuyamamışın galiba,Camilere karışmıyorum mesajımdada var camiler falan tamam ibadet yerleri.Ama tarikatlar camilerde değil sokaklarda insan topluyor ve belirli bir gruba dahil etmek istiyor her tarikat'ın bir ismi var mesela Süleyman'ı Şefi tarikatı neden bu isim en büyükleri o adam çünkü.Onun huzurunda namaz kıLınıyor ben camiye gitmekten kitab okumayı tercih ederim.Camideki namazın seni kurtarır kitab okumak insanlığı kurtarmaktır.Peygamberin de dediği gibi 'Bir Harf Öğretinin 40 yıL Kölesi Olurum' B

Burda önem kelime harf değil orda bahsettiği bilgi birikimdir.
Tarikat cemiyet değildir bunu bende biliyorum cemiyet topluluktur Tarikatta toplanınca cemiyet olmuyomu?Bence sen dediklerimi anlamıyosun keşke yüzyüze görüşebilseydik burda sana anlatmak bunları güç oluyor çünkü.
Tarikatlar din içinmi kuruldu zannediyosun?Kur-an'ı Kerimde tarikatlar yer yok kendini ulu gösteren cübbelilerede yer yoktur,bunu benden iyi bilirsin.Yahudiler'in Masonluk kavramı İslam'ın Tarikat kavramı gibi aynı şeydir.Amaç orda sana din'i öğretmek değil Din konusundan başka yerlere deyiniyolar.Ayrıca gülmene gerek yok ? Düşünürsen anlarsın vede Çok saçma sapan düşüncelerin var bir insan birşeyi eLeştirmek için içinde olması önemli değil onun hakkında bilgi bilmesi önemlidir Tv gazete Çevre İnternet gerekli bilgileri veriyor zaten.Oraya giden arkadaşlarımda var,Jensene' katılıyom insan çağdaşım ve tarikata gidiyorum diyorsa insanlıgından şüphe edin çünkü kendi düşünebilen kimse oraya gitmez Başkalarının düşüncesine ihtiyaç duymaz.


Bana göre Tarikatların hemen kapatıLması.İnsanları İbadetin asıl yerine camiye teşvik etmeleri gerekir.Fetoculara gelirsek fetocular Bu ülkede kimisi iyi bilir Fetocular Bu ülkeyi Amerikadan yöneten topluluktur.Kendisini amerika destekliyor Türkiyede gereken herşeyleri var Okul,Din,eğitim bunları vermekle vaad eden.Ülkenin bölünmesinde Çok yardımları olan bir cemiyettir topluluktur.Kanmayın diyorum akLınızı kuLLanın

ve en Önemlİsİ bu Ülkede camİler gerÇekten Çok fazla.her mahallede camİ var ama doĞuda her kÖyde bİr okul yok Şu kendİnİ dİncİ zannedenler camİ dİkÇeklerİne okul dİkİp memlekete baĞiŞlasalar tÜrkİye de okula gİtmeyen İnsan kalmaz .!!!!
Seni çok iyi anlıyorum Sonduraq. Ama yaptığın büyük hatanın farkında değilsin.
Bütün tarikatleri bütün cemiyetleri bir kefeye sokmuşsun hepsi çağdışıdır diyorsun. Biri çıksa senin inandığın şeylere bulunduğun topluma yanlış yerdeler bunların hepsi böyledir dese sen nasıl cevap verirsin? Öğrenmek için medya ve televizyon var diyorsun. Ben sana şu anki medyanın %75inin senin kendi milletine soykırımcı diyen ermenilerin elinde olduğunu söylesem eminimki inkar etmezsin ülkenin genelindeki bir çok kişi gibi.
Diyorsunki bilgi olsun tecrübeye gerek yok. Bu iş biraz ev yapmasını sadece kitaptan okuyup gelen bir mimarın durumu değil midir? Ya da sana daha iyi örnek vereyim bir sınava çalışıyorsun ama hiç soru çözmüyorsun ve sadece bir tane kaynağa bağlı kalıyorsun sence bu sınavdan ne kadar bir verim elde edebilirsin? Aynı şey bir şeyi tam öğrenmek istiyorsan deneyim yaşamak zorundasın en azından bir ortamlarına bulup fikir alışverişinde bulun.
Fetocuların zaten o okulllar için ne gibi anlaşmalar yaptığını çoğu kişi bilir bilmeyenler de zaten doğru kaynaklarla gerçek bilgilere ulaşabilir.
Ayrıca o bahsettiğin "Süleyman'ı Şefi" tarikatını hiç duymadım eğer kastettiğin halk arasındaki ismiyle "süleymancılar" cemiyeti ise onların hiç bir zaman hocalarının karşısında hiç bir zaman namaz kıldıklarını görmedim duymadım. Şahsen benim aralarında da bir çok arkadaşım bulunuyor.
Onun için güzel kardeşim öncelikle kalıplardan kurtulmak gerekir. "Çağdaş olmak" cümlesini ne yanlış imalarda ne de yanlış yerlerde kullanmak doğru değildir. Daha önce dediğim gibi cemiyetler veya tarikatlar insanları bir tutmak için varlar, ama tabi hepsi değil kimileri sapkın ve yalancı. Bunları ayırt etmekte az bir ayırt etme iradesine kalıyor o kadar.
Alıntı ile Cevapla