Tekil Mesaj gösterimi
  #16 (permalink)  
Alt 28.06.10, 11:30
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

jjjensen demiş ki:
- nomad senin söylediklerin güzel şeyler evet. sana katılıyorum. anlam ve önemine gelince yazmaya gerek yok zaten çoğu insan bilir.
ama tarikatler falan günümüz koşullarına bakınca iyi görmüyorum ben onları. artık tarikate vb. ne ne gerek var ki. günümüzde o kadar çok çağdaş düşünceler veren eğitim kurumları varken ben bu hacı hoca muhabbetlerini doğru bulmuyorum.
evet fethullan gülen çok büyük projelere isabet etti. afrikalarda okulları var. dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar elini uzatsa olur. ama gelgelelim türkiye deki bir kurumuna bakınca kadın erkek eşitliğinden eser yok. böylesi de beni geriyor. gizliden gizliye medeniyetten eser yok aslında....
Teşekkür ederim. İşte benim de üstünde durmak istediğim konu bu.
Ülke içerisinde o kadar çok cemiyet varki hangisinin doğru olduğunu bilebilmek için hem kullandıkları yöntemlerin hem de amaçlarının kuran ve usule uygun olduğunu bilmek gerekir. Bütün hak tarikatler kaynağını kurandan almışlardır.
Genelde hiç tasvip etmediğim sapkın bir tarikatin ismini vereyim mesela hala gündemde olan Mehdiciler diye tanınan, baş hocası Adnan Oktar (diğer ismiyle Harun Yahya) olan bu cemiyet zaten daha en başından kendisinin hak olmadığını göstermiştir. Çünkü daha hepsini yönetecek olan kişi sapıtınca "Ben mehdiyim" deyince haliyle pek bariz olur o tarikatın da onun gibi sapmış olacağı.
Bu bir örnekti, bunun gibi bir çoğu sunulabilir. Fethullah Gülen cemiyetine gelince ilk başta amaçları güzel ancak sonradan yapılan anlaşmalara tedbir almadıkları için herşeyi yüzlerine gözlerine bulaştıran bir tarikattir. Sadece afrikada değil dünyanın bir çok yerinde Türkçe konuşuluyor olması her Türk vatandaşını gururlandırır. Sonuçta ülkenle hiç bağı olmayan kişilere bile Türkçe öğretiyorsun.
Ben de iki defa gitmiştim zamanında onların eğitim kurumlarına. Bildiğim kadar erkek ve bayanların ayrı tutulması lise de başlıyor ilkokullarda hepsi aynı yerde. Bence ayrı tutulmalarının sebebi namahremdir. Farketmişsinizdir giden bir çok kız başını örter, sınıf içi de dışarısından farklıdır. Mesela sınıf içinde bilmeden saçının açılması ve bunu erkeğin görmesi o kız için bu kurala terstir ve günah işlemiş kabul edilir(!). Onun için böyle katı kuralları var.
Alıntı ile Cevapla