Tekil Mesaj gösterimi
  #48 (permalink)  
Alt 26.06.10, 19:49
s_tuba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
s_tuba
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 26.06.10
Kadın
Mesajlar: 14
Teşekkürler: 0
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İzafİyet teorİsİnİn ispati

Saltukhann demiş ki:
- Benim bazı arkadaşlar benim mesajın daha iletim raporu gelmeden cevabı geliyor. Bu durumda radyo dalgaları ışık hızına yakın falan mı gidiyor.

Şaka bir tarafa;
Her zaman merak ettiğim bir şeydir . Rüyalarla dünyayı birbirinden ayıran şey nedir?
Evreni var eden bizim algılarımızdır . Eğer biz algılamasaydık evren var olmazdı yani varlığının bir anlamı olmazdı .Evren sadece dalgalardan ibaret. Biz farklı biçimde yorumlasa idik evren farklı bir şekilde var olmuş olacaktı . Güneş ışıklarını tüm insanlar mavi algılasa idi güneş mavi olucaktı kimse itiraz etmeyecekti. Her gün uyuduğumuzda herkes aynı rüyayı görse o rüyanın gerçek olmadığını kimse söyleyemezdi . Eğer hayaller gören bir insan düşünün çevrede var olmayan şeyler görüyor. Peki o şeylerin var olmadığı nasıl kanıtlanabilir . Ben görmüyorum ama o görüyor . O gördüğü için deli ben görmediğim için akıllıyım . Yada ben görmediğim için deliyim. Veya tüm dünya doğuştan deli ve sadece o adam gerçekleri görebiliyor.
"Gerçek" dediğimiz şey zaten ortak olan algılarımız değil mi? Ama arada yanılgılar oalbiliyor tabii ki. Mesela ben aslında senin kırmızı dediğin rengi yeşil, yeşil dediğin rengi kırmızı olarak algılıyor olabilirim. Ama bana adları o şekilde öğretildiği için bir problem çıkmıyor olabilir. Bunu ispatlamak için de aynı rengi gördüğümüzde beynimizde olan sinirsel aktarımın aynı olduğunu görmemiz gerekir. Fakat diğer "gerçek" dediğimiz şeyler ortak olgulardan ibaret.

Yani bu yaşadıklarımız ortak bir şizofreniden ibaret olabilir. Her şey enerjidir belki de madde denen şey enerjinin yoğunlaşmış halidir. Bu da zihin gücü ile yapılanları mantıklı kılar ve zihinsel yolla olayların olabilirliğini etkileyebilme durumumuzu. "Hayır düşün hayır olsun" sözü de buradan geliyor sanırım...

Zamanda yolculuğa gelince... Bir madde ışık hızına ulaşabilse bile çok kompleks olan insan ulaşabilir mi tek parça halinde bilemiyorum. Ama geçmişe ya da geleceğe sinyaller gönderebileceğimize inanıyorum. Yani haberleşme olayı olabilir bence... Hem ses kaybolmuyorsa madem ayırt edebilir durumda olabiliriz geçmişteki sesleri. Bilemiyorum. Yolculuk değil de haberleşme konusunda ümitliyim açıkçası...
Alıntı ile Cevapla