Konu: Büyü
Tekil Mesaj gösterimi
  #25 (permalink)  
Alt 25.06.10, 22:57
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Estergon
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Cool Cevap: Büyü

Cool Girl demiş ki:
- Ya madem var nasıl kullanılıyor açıklayın,napıyor birini tavuğamı çeviriyor napıyor?
Bence çok ileri gidildi çünkü bu allaha has bir özellik..
Hz. Peygamber (S.A.V)'e büyü yapıldığı bir gerçektir. Nitekim İbn-i Abbas ve Hz. Aişe (R.A)'dan şöyle rivayet edilmiştir: Hz. Peygamber (S.A.V)'in yahudi bir hizmetçisi vardı. Yanında Hz. Peygamber (S.A.V)'in tarağından dişler vardı. Bunları yahudilere verdi. Onlarda bu dişlerle Hz. Peygamber (S.A.V)'e sihir yaptılar. Bu işi yahudi olan Lebid bin A'sam yaptı.

Daha sonra yahudi hizmetçi bu sihri Eris kuyusuna gömdü. Cebrail (A.S) Felak ve Nas surelerini indirdi ve bu sihrin yerini ve kimin yaptığını Hz. Peygamber (S.A.V)'e haber verdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (S.A.V)Hz. Ali'yi gönderdi. O da kuyunun suyunu boşalttı. Kuyudaki taşın altından da sihir yapılan tarağın dişlerini çıkardılar. Bunlarla beraber bir de yay kirişi vardı. O kirişte on tane de düğüm vardı. Alıp onu Hz. Peygamber (S.A.V)'e getirdiler.

Hz. Peygamber (S.A.V) de o düğümlerin üzerine Felak ve Nas surelerini okumaya başladı. Her bir ayet okuduğunda bir düğüm çözülüyor ve Hz. Peygamber (S.A.V) hafiflik buluyordu. İki surenin okunması bitince son düğümde çözüldü. Hz. Peygamber (S.A.V) de rahatladı ve şifa buldu." (Buhari, Müslim)

Bazı kimseler bu olayı abartarak Hz. Peygamber (S.A.V)'in akli dengesini yitirmiş olduğunu söyleyerek büyük bir iftirada bulunmuşlardır. Hz. Peygamber (S.A.V) hiçbir zaman aklî dengesini yitirmemiştir. Nitekim Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:"O kendiliğinden konuşmamaktadır. Onun sözleri, ona bir vahiy ile bildirilmekte, öğretilmektedir." (Necm; 3-4)
Alıntıdır !
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: