Tekil Mesaj gösterimi
  #37 (permalink)  
Alt 16.06.10, 11:54
pilaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pilaki
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.06
Kadın
Mesajlar: 688
Teşekkürler: 268
Üyeye 216 kez teşekkür edildi
Wink Cevap: İzafİyet teorİsİnİn ispati

Saltukhann demiş ki:
- Benim bazı arkadaşlar benim mesajın daha iletim raporu gelmeden cevabı geliyor. Bu durumda radyo dalgaları ışık hızına yakın falan mı gidiyor.

Şaka bir tarafa;
Her zaman merak ettiğim bir şeydir . Rüyalarla dünyayı birbirinden ayıran şey nedir?
Evreni var eden bizim algılarımızdır . Eğer biz algılamasaydık evren var olmazdı yani varlığının bir anlamı olmazdı .Evren sadece dalgalardan ibaret. Biz farklı biçimde yorumlasa idik evren farklı bir şekilde var olmuş olacaktı . Güneş ışıklarını tüm insanlar mavi algılasa idi güneş mavi olucaktı kimse itiraz etmeyecekti. Her gün uyuduğumuzda herkes aynı rüyayı görse o rüyanın gerçek olmadığını kimse söyleyemezdi . Eğer hayaller gören bir insan düşünün çevrede var olmayan şeyler görüyor. Peki o şeylerin var olmadığı nasıl kanıtlanabilir . Ben görmüyorum ama o görüyor . O gördüğü için deli ben görmediğim için akıllıyım . Yada ben görmediğim için deliyim. Veya tüm dünya doğuştan deli ve sadece o adam gerçekleri görebiliyor.

herkes evreni farklı yorumluyo.
bizim istediğimiz bilimsel gerçekler ve deneysel kanıtlar eşliğinde bu teorilere inanmaktır. görüşlerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum
paylaşım için sağol
Alıntı ile Cevapla