Tekil Mesaj gösterimi
  #13 (permalink)  
Alt 09.06.10, 23:51
Karakutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Karakutu
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 11.05.10
Erkek - 33
Mesajlar: 420
Teşekkürler: 101
Üyeye 133 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ATEİZM ile ilgili her şey...

gözlerim ağrıdı
çok ayrıntılı bir yazı olmuş bazı kanıtlara yer verilmesine gerek bile yoktu aslında ama hiçbir fikri olmayan arkadaşlar için yararlı olacaktır.
imam gazalinin kanıtı matematikçi pascalınkiyle aynı tanrıya inanmakla birşey kaybedilmez. umalım da tanrı bu dalaveresini anlayacak kadar zeki olmasın

tanrının güçleri arasındaki çelişkilere yer verilmiş.(geç de olsa) bu önemli bi konudur yazının sonuna kadar okunacağı düşünülmüş ama sıkılıp bırakanlar asıl önemli noktayı kaçıracaklar söyliyim

tanrının evrenden daha kompleks olduğu ve evrenin oluşumuna verilebilecek bir cevap olamaması dolayısıyla daha büyük bir problemle karşılaşacağımız üzerinde durulmuş.

"Teistlerin bu konuda söylediği her şey, insan burnunun gözlük takmak için yaratılmış olduğunu söylemeye benzer. Yaptıkları şey meseleyi tersinden görmektir. Her şeyin çevresiyle uyum halinde olmasının, doğanın sadece çevresine uyanı barındırmasından kaynaklandığını görmezler. Bu ahenge ve uyuma hayret etmek, doğanın isleyişine dair bir kavrayış eksikliğini ifade ettiği gibi, bu hayret doğal olsa bile, bunun ortada hayret edici bir durum olması dışında ifade ettiği bir gerçek yoktur. Yani hayret ediyor olmak, hayret edici olayın sebebine dair birsek söylemez."

bu paragrafı almamın sebebi evrenin bize uyum sağlıyor olduğu düşüncesinin yaygın olması. bu da önemli bir konu. halbuki canlılar evrene uyum sağlıyor. buraya dikkat!!!

yazıda az çok bunlar anlatılıyor arkadaşlar. anlatım sıkıcı değil aksine akıcı. okumaya üşenenler için belirtiyorum içeriği bilin ki dikkatinizi çeken bir konu varsa kaçırmayın veya dikkatinizi çekmiyorsa boşuna zaman kaybetmeyin diye

paylaşım için teşekkürler ezgi anlatımı sıkıcı olmayan muhteşem bir yazı. dawkinsin "tanrı yanılgısı" kitabının 3. bölümünün ufak bi özeti gibi olmuş. jjjensenin dediği gibi dawkinsin çoğu ateisti etkilemiş bir bilim adamı olduğunu buradan görebiliyoruz =))
paylaşımlarının devamını merakla bekliyorum tekrar teşekkürler.

Bu mesaj; Karakutu tarafından '10.06.10 - 00:00' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: