Tekil Mesaj gösterimi
  #65 (permalink)  
Alt 07.06.10, 02:40
Karakutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Karakutu
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 11.05.10
Erkek - 33
Mesajlar: 420
Teşekkürler: 101
Üyeye 133 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hitler'le ilgili müthiş iddia

Uchihaİtachi demiş ki:
-
Ya arkadaşım ne saçmalıyosun.Din görecele bi kavram degildir.Herkez kafasına göre yaşasın dini o zaman.Kutasal kitaplar indi ve orda nası inancagımız yazıyo.Ordan okuyup tanrıya nası inancagımızı biliyoz veya her dinde belli inanma kuralları var.Ben buna inanıyım dut buna inamayım gibi ibşi olmaz dinden.Sonuçta karışık çerez almıyosun din bu.Burda adam ben kuranda yazan bişeyi saymıyorum diyosa dinden çıkmış olur benim bildigim araştırın görün.Ne yaparsa yapsın son durak ama ben ce ve ya ne biliyim kendine has olan düşünceleri oldugunu belirtsin.Öz konuşsak ne kendi dogrularınızı yaşmayı bi çok seviyosunuzki tekrar aynı şeyleri söylüyoz.Birine yok öle bişi diyoruz hemen altında öel bişi yok mu die yeni bi soru yukarı bi baksan görcen yok ama.Sonduraq ben bu dindenim falan desin susarım ama gelipde islamiyet dininden bunu ben saymam derse sen kimsin be derler bi.İstediginiz düşüncede olun dedgim gibi senin dinin sana benim dinim bana ama benim dinimi karıştırma....
dinle ilgili bi yorum yapıyorum yine ama zgrock'ın dediği gibi recmedilmeden çıkabilsek hayırlısıyla

şimdi öncelikle şunu söyleyeyim bu konuda ikiniz de hakılısınız (zgrock ve Uchihaİtachi) yani Uchihaİtachi'nin dediği gibi din dogmadır, katı inanç ister ve aynı zamanda zgrock'ın dediği gibi görecelidir. nasıl mı?
şöyle:

kilit noktamız mezhepler
bir çok dinde olduğu gibi islamiyette de mezhepler var. nedir mezhepler? konuya göre kendimce bir açıklama yapayım: "müctehid sıfatı kazanmış bir din alimi muhammedin hadislerini ve ayetleri yorumlar(sadece zanni ayetleri yani kesin bir dil kullanılmamış açık uçlu ayetleri yorumlayabilir.) bu kişi etrafında toplanan kişiler mezhebi oluşturur. yani din zanni ayetlerde görecelidir.

ama kuranı türkçe olarak okuduğum için şunu kesin olarak söyleyebilirim islamiyete göre allah katında tek din islamdır. tabi bu sadece islamiyetin doğuşundan itibaren yaşamış kişileri kapsar. muhammede ve meleklere inanma konusundaki ayetlerde kesin bir dil kullanıldığından mezheplere göre farklılık göstermez(çok sapkın mezhepleri dışarda tutuyorum). ancak önceki mesajlarda gördüğüm bir fahişe hadisesi vardı. benim duyduğum olay şöyle: bir fahişe yolda gördüğü susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe kendi ayakkabısıyla kuyudan su çekerek su verir. bu hareketiyle cennetin kapısı ona açılır.
bu olay iki mezhep arasında farklılık gösterebilir. muhammed, hadislerinde 7 büyük günahtan bahseder ki zina onlardan biridir. bir mezhep bunların affedilebileceğini savunurken bir diğer mezhep affedilemez olduğunu savunabilir.

saygılar

Bu mesaj; Karakutu tarafından '07.06.10 - 02:42' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: