Tekil Mesaj gösterimi
  #57 (permalink)  
Alt 06.06.10, 23:52
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sonduraq
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hitler'le ilgili müthiş iddia

Önemli değil Estergon özür dilemene gerek yok.Özgür bir forum ve tartışıyoruz yanlış düşünceler olabilir bende kırdıysam zor durumda bıraktıysam özür dilerim.
Ben namaz kıldım, oruç tuttum cennete gidicem diyemezsiniz
Ben bu cümleyi anlatmaya çalişiyordum.



Son dönemde internette bende görüyorum şöyle diyorlar Diyenlere göre : Hitler tam bir Atatürk hayranıydı sofrasında daima ondan konuşmayı severdi ve bu konuda bir kitab ta varmış onu bilmiyorum ama Hitler Atatürk hakkında şunları söylermiş :


'ORDUSUZ KUMANDAN AYAKTA KALAMAZ"
'ATATÜRK CERMEN'Dİ'
Adolf Hitler’in hayranlık beslediği devlet adamı ve askerler arasında Mustafa Kemal Atatürk de vardı. Hitler, Atatürk’e hediye ettiği zırhlı bir Mercedesle de gösterdiği bu hayranlığını çeşitli vesilelerle hep yinelemiştir. Versailles Anlaşmasını yırtarken, Sevr’i kastederek `Atatürk’ün 10 yıl önce yaptığını biz şimdi yapabiliyoruz’ deyişi ünlüdür.

Ancak, Hitler’in Türkiye’de pek bilinmeyen bir kitabında da (macerası ve aldığı onay dikkate alındığında kitap onun sayılır!) Atatürk hakkında söyledikleri çok dikkat çekici. `Hitler’in Sofra Sohbetleri’ adlı bu kitap, Alman devlet adamının 2. Dünya Savaşı tüm hızıyla sürerken gizli karargahındaki akşam yemeklerinde yaptığı konuşmalardan oluşuyor.


İnternetten Kesik kesik bilgiler bulabildim ancak
Yüce Kurtarıcı Atatürk'ün Hitler konusunda yaptığı yorumda :Daha hiçbir askerlik ve devlet adamlığı başarısı göstermemiş bir adama, iktidarı topyekün teslim etmek, temel bir hatadır.Atatürk'ün toplattırdığı hitler ile ilgili bir kitabta vardır bu kitabıda zamanında Ermeni çetesinde bir yazar yazmıştır konu faşistlik ve hitler olduğu için Atatürk derhal toplayın hepsini emrini vermiştir
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: