Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 10.03.07, 11:25
VeNoMaNCeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VeNoMaNCeR
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Erkek
Mesajlar: 664
Teşekkürler: 0
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart

ABD tüm uşaklarını seferber ediyor
Kürtler; Türkiye’ye, Türklere ve Kuvayı Milliye’ye karşı topyekün savaşa doğru giderken ve birleşirken Türkiye’de de saflar netleşmektedir. Bugün artık AKP’den, Birgün gazetesine, sermaye çevrelerinden, Kenan Evren’e kadar tüm Amerikancılar seferber edilmiş durumdadır.

Siyasal, toplumsal istisnasız tüm konularda aynı tarzda düşünmektedirler ve aynı tavırları almaktadırlar. Akşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut bakın Hilmi Aydoğdu’yu nasıl savunuyor:

“Adama hemen hain dedik. DTP’yi sakin dinleyelim. Söylenenler sadece gerçeğin tespit edilmesi ve söylenmesidir. Hemen vatan hainliği söylemlerine girip, otomatik tepkisel başlıklar atmak yerine, anlamaya çalışmak ve o lafların barışı amaçlayan yönlerini ortaya çıkarmak bizim işimiz olmalı.”

Aslında Aydoğdu’nun sözlerinde barışı amaçlayan bir şey bulamayacağını Serdar Turgut iyi bilmektedir; ama Kuzey Irak’taki yatırımlarını ve çıkarlarını savunması gereken bir patronu olduğunu da iyi bilmektedir.

Aynı şey Kenan Evren’in açıklamalarını manşetten savunan Sabah gazetesi için de geçerlidir, Yeni Şafak-Albayrak ekibi açısından da.

Hakan Albayrak, hem Barzani’yi hem de PKK’yı nasıl değerlendiriyor görelim:

“Barzani, PKK’yı destekliyorsa, Türkiye ile arasındaki güven bunalımı yüzünden destekliyor… En fanatik PKK militanlarının bile bu memleketin çocukları -Kürt çocukları- olarak görüldüğü ve onlarla bir gün mutlaka kucaklaşma hedefinin gerçekleşeceği inandırıcı bir şekilde anlatılmalıdır.”

Tabii herkes istediğiyle kucaklaşmakta özgürdür; ama kimin ne çocuğu olduğuna da tarih karar verecektir.

Ulusal güçlere saldıracakları zaman, birbirinden bu kadar farklı insanlar nasıl bir araya geliyor diye soranlar bir de bu cephenin renkliliğine bakmalıdırlar.

ABD, işin başında olduğu anda en “sol”dan en sağa tümü bir araya gelmektedir.

İşin bir ilginç yanı da tüm bu gelişmelerin 28 Şubat müdahalesinin 10. yıldönümüne denk gelmesidir. 28 Şubat’a sayfalarca saldıran Birgün ve Evrensel gazeteleri, Kenan Evren’in 12 Eylül faşizminin Kürt-İslam faşizmi ve PKK’yla birleşmesini görmezden gelmekten utanmadılar.