Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink)  
Alt 03.06.10, 22:19
Karakutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Karakutu
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 11.05.10
Erkek - 33
Mesajlar: 420
Teşekkürler: 101
Üyeye 133 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Kuran'da İzafiyet

rica ederim madem böyle bi konu açılmış ben de izafiyet ve din ilişkisi hakkında bildiklerimi yazayım olma mı?

vol. 1: izafiyet teorisine göre tanrının gereksizliği ?

E=mc2 formülü durağan gözüken bi maddenin bile muhteşem bi enerjiye sahip olduğunu söyler. çünkü formüle göre madde, silme enerjidir, ki zaten enerji de maddedir. yani maddednin kaynağı maddedir. ne tetiklenmeye ne de yönlendirilmeye ihtiyacı vardır. durum bu olunca haliyle tanrıya ihtiyaç yoktur.
hadi abarttık diyelim hayal gücümüzü zorladık müslümanlığı geçtik panteist bi yaklaşım yaptık yine de herşeyin özünün tek bir şey olması tanrıya değil yine maddeye işarettir. maddedenin türevlerinden başka normda birşey olmaması yine materyalizmi destekler. zaten panteizme göre herşey tanrı demektir. herşey aynı olursa tanrı ayırt edilemez falan filan diye gider.

vol 2: izafiyet teorisine göre tanrının imkansızlığı?

izafiyet teorisine göre dışarıdan bir referans noktanız yoksa hızlı ya da yavaş hareket ettiğinizi hatta hareket ettiğinizi bile anlayamazsınız. izole sistemler için hareket algılanamaz. örneğin pürüzsüz bir küre kendi etrafında dönüyorsa aslında döndüğünü anlamazsınız, örnekler çoğaltılabilir. bu duruma göre tanrı hiçbir şey yaratmadan yani bir referans noktasına sahip olmadan boşlukta hareket edebilir mi? ya da hareket ettiğini algılar mı? fizik açısından referanssız şekilde hareket yoktur. yani hareket izafidir.
aslında tanrı bile referans noktası olmadan boşlukta hareket edemez. hareketi kendi yaratacağına bağımlıdır.
zaten tanrının, en önemli bağımlılığı şudur: hiçbirşey yaratmadan tanrı, tanrı değildir. yarattığı andan itibaren tanrıdır. yani tanrılığı bile yarattıklarına bağlıdır.

not: materyalist değilim. mutlak zaman kavramı materyalistlerin sorunu
yorumlarım yanlış anlaşılmasın eğer amacım farklı olsa gidip "allah diyen karga" başlığının falan altına yazarım

saygılar

Bu mesaj; Karakutu tarafından '04.06.10 - 00:24' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: