Konu: Point Break
Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 02.06.10, 13:30
Crimson Lady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Crimson Lady
My Perfect Circle
 
Kaydolma: 28.08.09
Kadın - 33
Mesajlar: 4.346
Teşekkürler: 379
Üyeye 847 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Point Break

Seçkincim, yorumlarıma/eleştirilerime başlıyorum(Bu arada eleştiri kelimesi hep olumsuz birşeyler söyleyecekmişiz gibi bir çağrışım yapar fakat yapıcı eleştiri diye birşey de yok değil).

Hikayenin giriş kısmını oluşturmuşsun ve giriş kısmında olayın ilerleyişi akıcı olmuş. Bu konuda seni takdir ettim. Hikayeni takip ederim böyle bir akıcılıkla anlatırsan.

Sana bazı konularda da tavsiye vermeliyim sanırım. Ne de olsa 1o yıldır falan adam akıllı hikaye vs yazan biriyim, bu nedenle azıcık da olsa bu hakkı kendimde gördüm.


*Öncelikle, ana karakter ile ilgili biraz daha ipucu verebilirdin. Kişilik bakımından değil. Mesela eve girdiğinde lavaboya gider bir ara, aynaya bakar. O sırada anılar vs aklına gelirken dış görünüşünü incelerdi. Bunu fırsat bilerek sen de onun dış görünüşü hakkında bize ipuçları vermiş olurdun.

*Diyalogları samimi yapmaktan çok yabancılaştırmaya çalış. Bunu şu nedenle söylüyorum: Yabancı isimler kullanmışsın. Onlar "honey" diye hitap ederken "balım"ı değil "tatlım"ı ifade etmeye çalışırlar. Bunun gibi ufak detaylarla sanki yabancı bir yazarın romanını okuyormuşuz hissi uyandırabilirsin bizde. (Elbette ki karakter isimlerin yabancı olacaksa) Bunun için yabancı filmlerdeki diyaloglardan örnek alabilirsin.

*Bir de eve döndüğünde gördüklerini yansıtman ne kadar güzel olmuşsa, karakterinin o an hissettiklerini yansıtman da o kadar zayıf olmuş. Biraz duygusal açıdan bizi tatmin edecek betimlemeler kullanmalısın.

*Son olarak, bölümün son cümlesi, klişe olmakla birlikte merak da uyandırıcı. Fikir güzel ama onun yerine başka cümle varyasyonları da kullanabilirsin. Mesela;

"Yeniden aynı hava... Yeniden aynı simalar karşımda duruyorlar... Peki, ben aynı mıydım acaba? Bu soruya o zaman hiç düşünmeden evet diye yanıt verirdim. Ama görünüşe bakılırsa, olanlar hiç de öyle olmadığının kanıtıydı."

cümlesi sanki anlatımına daha çok yakışır gibi geldi.


Eh, benden bu kadar yorum yeter. Hikayeni takip ederim.
Alıntı ile Cevapla