Tekil Mesaj gösterimi
  #19 (permalink)  
Alt 29.05.10, 09:11
korrsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
korrsan
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 23.11.08
Erkek - 36
Mesajlar: 37
Teşekkürler: 6
Üyeye 4 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Recep Tayyip Erdoğan Nasıl Başbakan Oldu?

NoMaD demiş ki:
- RTE'yi savunmak için değil sadece gündemdeki iktidar kim olursa ona karşı çıkan bir zihniyetin aslında ülkenin yararına değil tamamen zararına olduğunu söylüyorum.
Evet bu ülkede kimse anasının duasıyla anlının teriyle iktidarlığa gelmez. İktidarı da yönetimi de amerika (veya dış güçler desen daha uygun olur) kendisine kim en iyi uşaklık yapıyorsa onu tayin eder. Süleyman Demirel öyle değil miydi? Kenan Evren veya diğerleri? Bak Adnan Menderes'i bile saymışsın Atesh. (Doğu Perinçek'in de nerelerden geldiğini biliyorsundur eminim)
"Millet cahil! Biz doğru ve aydın kesimiz!" Özal zamanında da duymuştuk bunları. Hadi daha eskilere bakalım 2. Abdülhamit zamanında da diyordu değil mi bazıları. Bunu diyen kişilerin de ülkenin başına lider olarak geçtikten sonra aslunda ülkenin tamamen parçalanmasına sebebiyet verdiğini az tarih bilgisi olan bir insan bile bilebilir.
Amacım RTE'yi övmek değil sadece herkes şunu anlamalı
Bu yönetime seçenekleri başkası koyar seçimi millet yapar.
Not: Millet de kendine yakın olanı seçer. Bunun ilimle bilgiyle alakası yok yıllardır hep böyledir her ülkede her millette.
"İktidar partisi kim olursa olsun eleştirilmez, ülkenin zararına olur" demişsin. Açıkcası bu söylediğinin samimiyetine inanmıyorum. Başta ki parti CHP olsaydı ve ergenekon diye bişi uydurup bütün nurcuları içeri alsaydı sen yine aynı yorumu yapar mıydın?

Zira, aynı yorumu yapardım dersen bile bakış açın gerçekten çok saçma. Ne yapacağız yani? Akp ülkeyi kötü yönetsin, ergenekon adı altında tüm Atatürkçüleri içeri alsın ama vay efendim biz onu eleştirmeyecekmişiz.

"Halk kendine yakın olanı seçer. Bütün ülkelerde bu böyledir" gibisinden bişiler söylemişsin. Bunun yanlış olduğunu görmek için ABD'ye, Fransa'ya, İngiltereye vs... bakabilirsin.
----------------------------

Konuya dönecek olursam, akp sadece 1 yıl içerisinde kuruldu, beslendi, belirli medya kuruluşları tarafından reklamı yapıldı ve iktidar oldu. Onu besleyende, reklamını yapanda, kendiside Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde bahsettiği "içteki düşmanlar"dır. ABD merkezli, Fetullah destekli bir başarıydı.

Yansam yansam bunu millete bir türlü anlatamıyorum ya, ona yanarım.
Alıntı ile Cevapla