Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 19.05.10, 15:35
Karakutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Karakutu
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 11.05.10
Erkek - 33
Mesajlar: 420
Teşekkürler: 101
Üyeye 133 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: adolf hitler 2. bölüm

leeroy demiş ki:
- Adolf Hitler, 1889 Avusturya doğumlu devlet başkanı. Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin (NSDAP) yani Nazi Partisi’nin lideri olan Hitler, 1933’de Almanya'nın başbakanı oldu. 1934’de kendisini Almanya’nın Führeri (lideri) ilan eden Hitler, 1945'deki ölümüne kadar Alman halkını peşinden sürüklemeyi başardı. Almanya'nın üstün ırk olduğuna inandı ve Almanca konuşan herkesi tek bir çatı altında toplamayı amaç edindi. Hitler, bu uğurda birçok Yahudi'yi ve diğer azınlık mensuplarını katletti.
hitler, evrim teorisine göre ari ırkın en gelişmiş ırk olduğuna inanıyodu. (nietzsche "böyle buyurdu zerdüşt" kitabında insanın da gittikçe evrim geçirmekte olduğundan ve inançlardan arınarak "üst insan"a ulaşabileceğimizden sık sık bahseder) bu yüzden ari ırkın diğer insanlara hükmetmesi gerektiğini düşünüyodu. böyle düşünen diğer bi topluluk da yahudilerdi. bi teoriye göre yahudileri bu yüzden katletmiş, bi diğerine göre yahudi bi kıza aşık olmuş ve kızın ailesiyle sorunlar yaşamış, bi diğerine göre annesi yahudi bi doktorun ellerinde ölmüş, bi diğerine göre hitler rusyadaki bolşevik devrimden yahudileri sorumlu tutmuş. hitlerin yahudi olduğunu iddia eden bile var.

aslında yalnızca yahudilere karşı tutumu değil, hitlerin yaşamı hakkında bi çok teori var. yaşamı boyunca almanları peşinden sürükleyişindeki hitabet ve ikna kabiliyetini, kitlesel bi hipnozla açıklayanlar, uzaylılardan yardım aldığını iddia edenler bile var. tabiki en doğru bilgiyi kendi ağzından alabiliriz. henüz ben okumadım ama "kavgam" kitabında bütün sorularımıza cevap bulacağımıza inanıyorum.

şu anda hitler hakkında bi belgesel indiriyorum, ismi "kavgam". umarım kitapta anlattıkları filmleştirilmiştir. izledikten sonra forumda paylaşıcam
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: