Tekil Mesaj gösterimi
  #15 (permalink)  
Alt 01.05.10, 14:07
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türban Tartışması (Atilla Yayla)

Öncelikle şuna gelin konu fazla dağılmadan;
Amerikada ayrımcılığın, katlin yapıldığının kanıtları her yerde vardır. Eğer orada ayrımcılık yoktu diyorsanız biraz araştırın.
İkincisi amerikada ayrımcılığın olması senin de kendi ülkende onu uygulayacağın anlamına gelmez ya da senin yaptığın ayrımcılığı masum gözükmesini sağlamaz. Başörtüsünü siyasi bir simge olması çok eski değil. Daha 50 yıl öncesine kadar kadınımızın üstünde böyle saçma bir uygulama yoktu. Videoyu izlediniz mi bilmiyorum ama bir kez de olsa bakın.
Atatürk laikliğe ters düştüğünü görseydi yasağı daha çok önceleri koymaz mıydı? Hadi diyelim ki o zamana halk hazır olmadığı için yapmadı, peki ilerde yapılması gerektiğini hiç bildirdi mi size?
Senin çağdaşlaşmak dediğin kişinin namus simgesi olarak taktığı örtüyü başından almaksa daha bir şey diyemem sizlere...
Ne güzel söyler ulu şair Mehmet Akif:
Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar!
Çok ağır oldu biliyorum ama hem başörtüsü(türban aynı şey ismi bahane edip laf kaçırmasın kimse) yasağını destekleyen hem de nasıl eğitimin gelişmesini ister? ,
A- Okumamış kızımız kalmasın! Ama önce başını aç kızım.
K- Olmaz ben açmam.
A- Açacaksın yoksa buraya giremezsin!
Şimdi bir bakın şu konuşmaya, çoğunuz bilirsiniz böyle konuşmaların olduğunu. Ben yorum yapmıyorum aklı selim herkes zaten buradaki ayrımcılığın da amerikadakinden de farksız olmadığını anlar.
Sonduraq, demişsinki "Mesela bir kaç özel okul var Türkiyede türbansız kız öğrenciyi almıyorlar bu Fetullah Gülen'in okulları diyorlar dersaneler falan var onlarda böyle insanların beyinlerini yıkıyorlar sadece ve girerken sevgili yok kız arkadaşı yok öpüşmek yok die yasa koyuyolar ben bunu çok duyduğum için..." hiçbir devlet kurumunda zorla kimsenin başı örtülmez. Özel okullara gelince ise zaten o dediğin okullara yollayan kişilerde en başından oranın şartlarını zaten kabul etmiştir. Ona bakarsan Galatasaray Lisesi'nde de fransızca eğitim var ama kimse öyle çıkıpta itiraz edemez çünkü özel okul.
Fethullah gülenin de amerikada kalmasının nedeni o değil.

İşin özüne gelirsek anlatmak istediğim şu: Hiç kimsenin kadınlarımızın başörtüsünü, namusunun simgesini zorla bıraktıramaz. Eğer çok sıkıntı yaratıyorsa bu konu gidin referanduma.

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne,
Acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medniyet dediğin soymaksa bedeni,
Desene hayvanlar bizden daha medeni..
Mehmet Akif ERSOY..

Not: Hiç kimseye hakaretim yok burada. Ağır olmasını bende istemezdim ama başka türlü de anlayış bekleyemiyorum malesef.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: