Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 13.04.10, 22:00
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Estergon
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

Dediklerinizin çoğu doğru.Çoğu konuda katılıyorum.
Allah izin vermedikten sonra insana hiçbirşey olmaz.
Altını çizerek söylüyorum hiçbirşey...
Ancak biz cinleri göremiyoruz, onlar bizi görebiliyor.
Bu doğrudur.

Gördüğünüz rüyanın da açıklaması :
Cin görmek, dünya işi ve gururu için hilekar bir kimse ile yorumlanır.Görülen cinin hekim, ihsan sahibi, alim ve hatip olması bundan müstesnadır.

Rüyada cin olduğunu gören kimsenin hilesi çok olur.Cinin kapısının yakınında durduğunu görse, o kimse zarara uğrar yahut üzerinde yapması lazım gelen bir nezri (adağı) olduğuna veya ona isavet edecek bir darlık ve zillete yorumlanır.

Birisinin evine cinlerin girip birşeyler yaptığını gören kimsenin evine düşman veya hırsızlar girerek o kimseye bir zarar getirirler.Cine Kur'an öğrettiğini yahut cin tayfasından birisi kendisinden Kur'an dinlediğini görse, reislik ve valilik gibi makamlara kavuşur.

Cin görmek bazen kara ve denizde yolculuk yapmayai kapıpı kaçırmaya, hırsızlığa, zinaya, içki içmeye, bid'at yerlerine, kiliseye, dükkanlara, güzel sesle türkü veya şarkı söylemeye, zenginliğe ve çalgılara yorumlanır.Cinleri görmek hokkabaz ve sihirbazlara yorumlanır.

Cinlerin Müslüman ve kafirleri, onların emir ve yasakları ile hareketleri ile ayırt edilir.Şöyle ki; eğer onlardan birisi iyilikle emretmezse, kötülükten nehyetse yahut hayır ile haber verse o cin Müslümandır.Bunların aksini yapan kafirdir.Cinlerden biriyle evlendiğini gören kimse itaatsiz ve fasık birisine müptela olur.
Bu rüyanın sahibi mülke ehil ve müstahak ise mülke kavuşur.

Kendim yazdım kaynağından.
"Cin" başlığının karşısında yazan herşeyi yazdım buraya.

Not : Kesinlikle Alıntı Değildir

Kaynakça :
İmam Nablusî - İslâmî Büyük Rüya Tabirleri Ansiklopedisi
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: