Konu: Model uçak
Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 20.02.07, 14:06
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart yeni başlayanlar

R/C uçuş hakkında sorulan genel sorular

Nasıl başlarım ? :İki şey yapın.Birincisi bu yazının geri kalanını okuyun.İkincisi kendinize bir öğretmen bulun.Bu yazıyı okumanız birkaç dakikanızı alır.Ancak karşılığında çok şeyler öğrenirsiniz.Eğer bir öğretmen bulursanız bunun ödülü çok daha fazla olacaktır.Çok daha fazla ve çabuk öğrenirsiniz.Bu size zamandan ve paradan tasarruf ettirir.Eğer sizde ve öğretmeninizde eğitim sistemli(Trainer system,buddy box) radyo varsa uçmayı daha az riskli ve çabuk öğrenirsiniz.

Ne kadara mal olur ? :Bu sizin bütçenize ve ne istediğinize göre değişir.Ancak Minimum 600-700 $ civarında olacaktır.Buna yer teçhizatı dahil değildir.Kullanılmış modeller ile başlarsınız daha ucuza mal edebilirsiniz.Ancak böyle durumda tecrübeli birisi size mutlaka yardımcı olmalıdır.

Bir model ne kadar hızlı uçar ? :Cevaplaması zor bir soru.Saatte 300 km. hıza çıkan modeller vardır.Modelden modele değişir.Eğitim (trainer) modelleri öğrenmeyi kolaylaştırmak amacıyla düşük hızda uçacak şekilde dizayn edilmişlerdir.Yaklaşık olarak uçuş süratlari 35-50 km/s, iniş süratleri 20-25 km/s civarındadır.İleri seviyedeki modeller daha yüksek uçuş ve iniş süratine sahiptir.

Bir model ne kadar uzağa gider ? :Radyo kontrol sistemlerinin mesafesi 1500 metre civarındadır.Ancak gözünüzün görebildiği uzaklığa kadar modelinizi uçurabilirsiniz.Kanat boyu 170 cm. olan bir uçak 500 metre mesafede size ne yaptığını anlayamıyacak kadar küçük görünecektir. UNUTMAYIN ! NE YAPTIĞINI TAM OLARAK GÖREMEDİĞİNİZ MODELİ UÇURAMAZSINIZ.

Havada yakıt biterse ne olur ? :Radyo sistemi kendi pillerinden aldığı enerjiyi kullanır.Yakıtınız bitse yada motorunuz stop etse bile uçağınızı bir planör gibi indirebilirsiniz.(Dead stick)

Yaşım uygunmu ? : Genellikle söylenen şudur.Uçmayı seven,takım çalışmasına uygun, uçuş emniyet kurallarına uyan , başkalarına karşı sorumlu kişiler uçabilir.R/C uçuş her yaştan insanın hoşlanabileceği bir spordur.Ancak Tavsiye edilen 13 yaştan sonra yetişkin bir gözeticinin yanında emniyetli uçuş yapılabileceğidir.
Alıntı ile Cevapla