Konu: Model uçak
Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 14:05
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Model uçak

Model uçak
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Bir Fokker F28 statik modeliModel uçak, uçan cisimlerin ayrıntılarına inerek ve ölçeklendirerek oluşturulmuş halleridir. Uluslararası standartlar ölçüsünde yapılan uçucu modeller için genellikle eğitim gereklidir. Plastik modeller ise gerçek boyutlarından ölçeklenerek hazırlanan uçaklardan oluşur. Titizlik ve özverinin hakim olduğu model uçaklar pek çok kategoriye bölünür. Uçucu modellerin yapımında, balsa, ıhlamur, köpük ve fiberglas türü hafif maddeler kullanılır.

Uçucu modeller için Türkiye'de, Türk Hava Kurumu eğitim vermektedir. Kurslar ücretsiz ve iki aşamalıdır. Başlangıç kursu ve Tekamül kursu. Başlangıç kurslarında uçucu modellerin temeli anlatılarak öğrencilere Gökçen adındaki başlangıç modeli yaptırılır. Başarılı bir şekilde kursu tamamlayanlar Tekamül kursuna katılıp ilerleyebilirler. İsteyenler RC adı verilen Radyo Kontrol kurslarına katılıp eğitimini alabilirler. Bu eğitimleri alan kişiler uçucu modellerini kendi atölyelerinde modelin zorluğuna bağlı 1 hafta ve 1 ay süren zaman aralıklarında üretirler.

Plastik modellerde ise temel amaç var olan ya da prototip halindeki bir hava taşıtının (helikopter, uçak, zeplin) tamamen aslına uygun bir maketini yapmaktır. Burada kullanılan malzeme adından da anlaşıldığı gibi plastiktir. Küçük ayrıntıların çok önem taşıdığı bu modeller için üretici firmalar özel boyalar tasarlamış ve uçakların gerçek renkleri (eskitmeler dahil) elde edilmeye çalışılmıştır. Telsiz antenleri, kuyruk numaraları, forslar, isteğe bağlı bomba ve kanat ucu tanklar modelin gerçekliğinin perçinlenmesini sağlar.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor