Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 21.03.10, 20:12
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Güzel bir konu
Öncelikle "Türkler duyarsız bir yaratıktır!" derken sözü halka mı yoksa iktidara mı söyledin? Eğer sözün halkaysa sadece boşuna yazmış demektir. Hemen sil bu mesajını.
Eğer sözün iktidaraysa; evet kesinlikle haklısın. Korku, avrupa hayranlığı, düz mantık... hepsi şimdiki iktidarda fazlasıyla mevcut. Terör olayları ve gibi durumlarda sessiz kalması hep bu sebepleri yüzündendir. Belki biri çıkar yine "Darbe yapıyoruz, herkes evine girsin!" der tekrardan silah altına yatar, dünyadan bir 10 sene daha geride kalırız. Neyse uzun konu daha çok şeyler olur düzeltmeye çalışırsan.
Şimdi gelelim tekrardan HALKa: Birincisi eğer halktan birşeyler bekliyorsan ilk yapacağın şeyler; refah, huzur, adalet ve özgürlük gibi kavramlardan oluşan bir ortam hazırla ki halktan bir tepki bekle. Şimdi tepkisiz mi? Hayır! Gerektiğinde mitingler ve benzeri küçük gösteriler yapılır sonra iki üç güne unutulur. Herkes karnını doyurma peşinde millet, bazılarımız daha ailesiyle yaşadığı için bunları söylemek kolay gelebilir.
Şimdiki iktidarın yaptığı ne peki? Şu an ekonomik düzey kötü değil mi? Herkes iktidarı eleştiriyor, küfrediyor. Geçen seçimlerde de aynısı olmuştu, ama sonra ne oldu bir hafta öncesinden herkese kömür, beyaz eşya, erzak...vb bir sürü şey dağıtıldı.

Olay şu: Beyin yıkama, akıl kontrolü... ya da her ne derseniz artık.
Peki bu hep böyle mi devam edecek? Bırakacakmıyız ülkeyi vatanı? Hayır. Asıl şimdi asılma zamanı değil mi? Ya da asıl şimdi uyanma zamanı değil mi?
Sizler şimdi diyorsunuz ki "Tepki gösterelim, iktidarı düşürüp yeni birileri getirelim, sessiz kalmayalım, gerekiyorsa savaşalım,..." öyle değil mi? Bir bakın bakalım kendinize, siz ne yaptınız şimdiye kadar? Bazılarınız şöyle diyor eminim "Ben cumhuriyetime ve Atatürk'üme hep saygı gösterdim, sahip çıktım!", bazılarınız da "Ben dinim için çalışıyorum! Bu topraklara şeriat gelmelidir!", bazılarınız da "Ben falanca partiyi tutuyorum o ne derse o!", bazılarımızında hiç umrunda değil.
Şimdi böyle bir düzen var. Ne bekliyorsunuz? "Hadi hepimiz Türk'üz savaşalım!" mı diyorsunuz? Sen böyle dersin, ben böyle derim peki başkası aynısını der mi? Sen ben aynı düşünceyi savunuyoruz, diğer vatandaşlar farklı bir düşünceyi savunuyor ve bizim düşüncemize çok ters hatta zamanında birbirimizi öldürdük, ama biz yine birlik oluruz mu diyorsunuz?
Millet uyanın daha kalıplarımızdan kurtulamadan hiç bir şey yapamayız. Hepimizin küfrettiği avrupa bizi içten bölmüş çoktan hala haberimiz yok. Önce bir aynaya bakın ve sorun: "Ben ülkem için ne yaptım?"
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: