Tekil Mesaj gösterimi
  #68 (permalink)  
Alt 14.03.10, 15:32
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Forum ve üyeleri...

Herkesin bir kökeni elbet ki vardır. Biz burada insanları diniyle, ırkıyla falan yargılamıyoruz. Bunu dile getiren okyanus'a bir anlam veremiyorum. Amacın nedir?

Türkiye vatandaşlarına Türk denir. Ben Kürt'üm, yok ben Bulgar'ım, yok efendim ben Ermeni'yim. Yok böyle saçmalıklar. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan ve bu topraklara vatandaşlıkla bağlı olanlara Türkiye'li değil Türk denir. ABD'de nasıl bir Fransız, bir İngiliz ben Amerikalıyım, ben ABD vatandaşıyım diyorsa bu ülkede yaşayan farklı kökenlerden olan insanlar da ben Türk'üm, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demek zorundadır. Gereksiz yere polemik yaratacak bir şey yok. Biraz geçmişi araştırın, önceki Anayasa maddelerine bakarsanız bile bu polemiğin saçma olduğunu anlarsınız.

Ben bu sitede 'farklı' insan barındırmam. Kendini farklı hisseden, bunu sürekli dile getirerek alakasız polemiklere giren kişileri hiç sormadan bu siteden uzaklaştırırım. Kayıt olurken kabul ettiğiniz kurallar açık ve net. Aksini düşünen varsa her türlü hukuki yola başvurabilir, kapımız açık.

Konu kilitlendi.
Teşekkür Edenler: