Konu: Resim: Kimi Analar vardır...
Tekil Mesaj gösterimi
  #43 (permalink)  
Alt 10.03.10, 22:08
Crimson Lady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Crimson Lady
My Perfect Circle
 
Kaydolma: 28.08.09
Kadın - 34
Mesajlar: 4.346
Teşekkürler: 379
Üyeye 847 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Kimi Analar vardır...

ZooM12 demiş ki:
- Annelerin suçu yok diyorsunuz peki size bir soru soracağım..

Sen temizliği okulda mı öğrendin?

Sen vatan sevgisini ve saygıyı okulda mı öğredin?

Sen insan olmayı okulda mı öğrendin?

Sen dinimizin gerekliğini, Allah sevgisini okulda mı öğredin?

Sen iyi insan olmayı okulda mı öğredin?



Eğer bunları okulda öğrendiyseniz bu konu için özür dilerim!
Sana sadece çok ufak bir örnek veriyorum. Bunu burada böylesi bir konuda açıkladığım için aslına bakarsanız utanıyorum kendimden...

Babam, bir faşist, annem hiçbirşey bilmeyen sadece allah var diyebilen bir cahil... Neden böyle dedin demeyin. Analık hakkı babalık hakkı dediğimiz şeyin doğurmakla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü. O zaman sokağa atılan çocukların anaları babaları da haklı sayılır... Üç kardeşim. Evimde hiçbir zaman bir büyük olmadı. Evimde hiçbir zaman saygı olmadı. Bana yol gösteren bir anne baba olmadı! Bilirsiniz özellikle kız çocukları için bu önemlidir. İki tane erkek kardeşim var. İkisi de çok düzgün insanlar oldular. Babam gibi ayyaş ve sorumsuz annem gibi cahil değiller. Bunları aileden öğrenmediler. Bunları yaşayarak öğrendiler. Dershaneye kendi imkanlarımla gittim. ilk senemde kazandım. Kimse yardım etmedi. Anneme mi akıl danışsaydım babama mı? Üniversitede bir çok öğrenci grubundan arkadaşım oldu. Hazırlık sınıfındayken Tkpli gruba üye arkadaşlarım oldu. Beni içlerine çekmeye çalışanlar oldu. Aldırış etmedim.

Herşey aileden geçmez kardeşim... Aile bir artıdır, bir kazançtır. O çocukları dağa çıkartan şey aileleri değil... Demiyorum ki yüzde yüz saf, suçsuz anaları babaları.. Hayır, ama o aileden yetişti dediklerinin aileleri de bu yolla yetiştiler... Çevrelerinden gördüler. Kışkırtıldılar. Sen şimdi herşeyi ailenden öğrenmişsin o halde. Sana soruyorum, sadece tek bir soru: Ailen seni o dediğin şekilde yetiştirseydi, bunca gördüğün şeye rağmen dağa mı çıkacaktın?
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: