Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 15.02.07, 08:59
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Alarm! pilot maaşı

Özel havayolu şirketlerinin artmasının yanı sıra Eylül saldırıları sonrası özel uçaklara olan talebin patlaması ile pilot maaşları 10 bin dolar düzeyine yükseldi. İşadamlarının artık toplu taşıma araçları ile uçmaktan korktuğunu belirten Duha Havacılık Genel Müdürü Berrin Engin, "Eskiden çok nadir özel uçak isteyen çıkardı. Şimdi günde en az bir iki uçak kaldırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Özel uçak kiralayan birçok şirketin artan talep sonrası uçak ve pilot arayışına girdiğini vurgulayan Engin, "Şu anda üç işadamı için uçak arıyoruz" diye konuştu. "Bu nedenle pilot maaşları da çok yükseldi" diyen Ergin, deneyimli pilotların maaşlarının 10 bin dolara çıktığını açıkladı.

Pilot sıkıntısı var
Sektörde son dönemde yaşanan canlılıkla daha önce 500 dolar alan ikinci pilotlar işe şimdi 5 bin dolar maaş alıyor. "Yeni eleman yetişmediği için pilot sıkıntısı giderilemiyor" diyen Ergin, pilot olmanın eğitim maliyetinin ise yaklaşık 55 bin dolar olduğunu açıkladı.

Pilot olmak isteyen kişileri eğitime gönderen THY ve Onur Air, eğitim ücretinin yarısını üstleniyor. Yetiştirilen pilotlarla 10 yıllık sözleşme yapılıyor.

Haber Vatan: Sibel CİNGİ
Alıntı ile Cevapla