Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 08.02.07, 01:07
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zebani
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

Boxer
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Kökeni:Kökeni Almanya'dır. Bu ırk 1850 yılında Münih'te Bullenbeisser Mastiffi ile Bulldog'un çiftleştirilmesiyle geliştirildi.
Tanımı:Başı vücuduyla orantılı, etsiz ve kırışıksız olmalıdır. Üst çenesi, alt çenesinden biraz daha çıkık ve yukarı doğru kıvrıktır. Kuyruk çok kısa ve dik duruşlu, ön bacaklar düz ve paraleldir. Kulak ve kuyruk kesimi bugün ülkemizde olduğu gibi bazı ülkelerde de yasaklanmıştır. Gün geçtikçe tercih edilmemektedir. Kahve kızıl tonları, çizgili, beyaz lekeli olabilirler. Sırf beyaz renk kimi kulüplerde kabul edilmez ve yarışmalarda diskalifiye nedeni kabul edilir.
Kişiliği:Boxer iyi huylu, sadık, çocukları sevecen ve kin duymayan bir köpektir. Tabii ki, aldığı eğitime bağlı olarak saldırgan bir yapı da gösterebilir.
Özelliği:Polis, bekçi ve sakatlar için rehber köpek olarak kullanıldığı gibi, rehabilitasyon merkezlerinde hastalara moral vermek amacı ile de kullanılır. Sahipleri ve çocuklar için çok iyi bir arkadaş olabilir.

Olumsuz sayılabilecek yönleri ise baskın karaktere sahip bir köpek olması, aşırı salya, aşırı hareketlilik ve horlamadır
Gereksinimi:Boxer'ın bol bol insanlarla olmaya ihtiyacı vardır. Yüksek enerji seviyesi nedeniyle bol egzersiz ve oyun ister. Kısa tüyler nedeniyle aşırı soğuk ve sıcak iklimlere karşı dayanıklı değildir. Aşırı soğuk ve sıcaklarda evde yaşaması daha sağlıklıdır. Haftada bir tüylerini taramak yeterlidir.
Alıntı ile Cevapla