Tekil Mesaj gösterimi
  #15 (permalink)  
Alt 22.02.10, 20:26
_JHendRix_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
_JHendRix_
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 17.09.09
Erkek
Mesajlar: 3.331
Teşekkürler: 397
Üyeye 269 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ata öyle binilmez böyle binilir!

NoMaD demiş ki:
- Öncelikle ne Atatürk'ü tartışma konusu yapmak ne de onun aleyhine bir suizanda bulunmak istedim.
İlk kez böyle bir hikayeyle karşılaştım alkol konusunda. Neyse onunda tartışma yeri var ama burası değil.
Diyorsun ki "Biz Atatürk'ü ilahlaştırmıyoruz. Bizim ondan başka hiç birşeyimiz kalmadığı için onu yüceltiyoruz."
Atatürk senden, benden ya da bizlerden böyle birşey yapmamızı ister miydi? Atatürk hiç birşeyimiz kalmadığı için mi savaştı o kadar savaş bir hiç uğruna mı yapıldı? Şu an da sen Türkiye Cumhuriyetin de mi yaşıyorsun yoksa Atatürk Cumhuriyetinde mi yaşıyorsun da böyle diyebiliyorsun? İki üç düzenbaz ülkedeki hükümeti ele geçirdi diye ne bu ümitsizlik ne bu boş vermişlik! Asıl sizin yaptığınız oyuna gelmek değil mi? Örfünü, adetini, dilini, dinini yok sayıp sadece Atatürk(ya da vs.) demek asıl vatana hıyanet, asıl şerefsizlik değil midir? Atatürk'ü yok say demiyorum dememde. İşin boyutunu aşmayın.
"Olmaz ben böyle bildim böyle giderim. Benim ailemde, çevremde böyleydi!" dersen ne kadar ilerleme bekliyorsun ki hem ülke hem de şahsi olarak?
Ne kadar anlatsam boş tabi. Ülke öyle bir hal almış ki birlik kalmış ne de kardeşlik. Biri demiş sağ partisi, biri demiş sol partisi, biri demiş kemalizim, biri demiş şeriat, biri demiş komunizm, biri demiş kapitalizm, biri demiş şu, biri demiş bu,... böldüler, bölüyorlar hala da bölecekler.
Şu anda anlaşılmasını beklemiyorum zaten sözlerimin. Henüz katı bir zihniyet var olduğu için ülkede ne sola söz geçirebiliyorsun ne sağa ne öne ne arkaya herkes kendi aleminde bir kaba çekilmiş ülke gitse umrunda olmayacak. Yazık!
Kesinlikle haklısın