Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 20.02.10, 15:25
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ata öyle binilmez böyle binilir!

Tayyip Erdoğanı övmek için değil ben de sevmiyorum kendisini ama Atatürk'ü yere göğe sığdıramayanlar ilahtan öteye taşıyanlardan da nefret ediyorum. Atatürk bir kahramandı, ulu bir liderdi ama bu onu tanrılaştırmaz. Şimdi bu at konusu:

Mustafa kemal paşa, 12 ağustos 1921'de polatlı'daki cephe karargahına giderek ordunun başına geçti. cephede teftiş yaparken, attan düşerek birkaç kaburga kemiği kırıldı. savaşı (sakarya) cephede yaralı ve kaburga kemiği sarılı bir şekilde idare etmek zorunda kaldı.

Meclis, 19 eylül 1921'de kabul edilen bir kanunla, türk milletinin bir şükranı olarak mustafa kemal paşa'ya müşir (mareşal) rütbesi ve gazilik ünvanını verdi. "kaynak:uludagsozluk (kendi yazımla da yazardım ama internette zaten mevcutmuş)"

Bunu neden söyledim? Atatürk'ü sıradanlaştırmak için mi? Tabi ki hayır. Ben bunu uzun süredir biliyordum bu at konusu çıktığında da hem sınıfımda hem de arkadaş çevremde paylaştım. Karşı çıkanlarda oldu, anlayanlar da,Atatürk'ü zaten sevmediklerini ima edenlerde..

Bütün mesele de bu değil mi? Neden kimse kimseyi çekemiyor? Neden herkes duygularını ön plana koymuş, aklı yerine duyguları için savaşıyor? Atatürk ulu önder olarak kalsa ama sadece öyle kalsa olmaz mı? "Yanlış anlaşılmasın kitaplardaki resimleri çıkartılsın falan demiyorum" Zaten Atatürk'ü sevmeyenleri de anlayabilmiş değilim? Soruyorum neden sevmiyorsun diye, cevap şu: "Sigara içen içki içen benim liderim olamaz!"

Bu mudur zihniyet ya?! Sadece o çevrede doğdun o çevrede bulunduğun için tamam belli bir yaşa kadar o zihniyeti sürdürürsün ama Allah da akıl vermiş değil mi? Tek ricam konuları ve olayları incelerken duygulardan arınmamız millet olarak.

Bu konunda açılması iyi olmuş en azından şahsi düşüncelerimi dile getirebildim.

Kötü bir söz, incitecek bir üslup takındıysam af ola.

Bu mesaj; NoMaD tarafından '20.02.10 - 15:35' tarihinde değiştirildi.
Teşekkür Edenler: