Konu: neydi bu ?
Tekil Mesaj gösterimi
  #20 (permalink)  
Alt 15.02.10, 23:57
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: neydi bu ?

Konu 2007 ye ait ama hala yorum yapılıyor neyse ben de bir yorum yapayım
Aslında böyle durumlar genelde bilim kapsamında hep halüsilasyon olarak değerlendirilir. Eğer kişi sürekli bu gibi durumlarla karşılaşıyorsa şizofreni derler basarlar "deli" mührünü.
Ama tabi ki bu tip konular dinde ve kehanetlerde hep doğaüstü olaylar olarak adlandırılır. "Cinler, periler, melekler,... vs.) Ama hiç kimse, olayı yaşayan kişi de dahil, bu durumu kanıtlayamaz. Örneğin; kimi insanlar psişik olduklarını geleceği gördüklerini, insanların aurasını hissedebildiklerini iddia ederler. Ancak hiç bir şekilde somut bir delili olmaz.
Şimdi bunları dedin de ne yani? Ne anlatmaya çalıştın?
Şunu; o anki olayı hiç birimiz bilemeyiz sadece o zaman durumla karşılaşan kişi bilebilir. Bunu insanlara sorduğunuzda hiç yaşamamış olsalar bile (şahsen ben de hiç yaşamadım) kendilerine göre cevap verirler. Tabi bu cevaplardan uygun olanı seçmek de kişinin kendisine kalmış.
Benim cevabım; konuyu bir yönden ele alma. Farklı açılardan incelemeye çalış. Hem dini yönden hem bilimsel yönden hem de daha başka kalıplarla düşün. Kendi cevabını kendin bulabilirsin. Düşünmekten zarar gelmez
Kötü bir laf ettiysem af ola.

Bu mesaj; NoMaD tarafından '16.02.10 - 00:00' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla