Tekil Mesaj gösterimi
  #17 (permalink)  
Alt 12.02.10, 17:38
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HarektOrdusu
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Arrow Cevap: Olmassa Olmaz olan TEK DİL "İNGİLİZCE"

Sonduraq demiş ki:
- Emperyalist Düşünce Falan Bunları Söylemek Çok Saçma ßence Demek İstediğim Şu ; İtalyanlılara Bakıyoruz Adamlar Okadar Çağdaş Bir Devlet yAnlız İngilizceyi Hiç Sevmiyolar Fransızlarda Aynı Sokakta ßir İtalyana Gidip Sorsanız İngilizce Olarak Adam biLir Ama Cevap Vermez. Fransızlarda Aynı Şekilde.Çünkü Kendi Ülkesinde Kendi Dili'ni Konuşmayı Seviyolar Adamlar.Hatta Sizi İngilizce Konuşuyorsunuz Diede Polis'e Bildirirler Kaçak Durumu Falan İçin.Türkiyeye Bakıyoruz Caffe Capicino Falan Filan Bir Sürü şey.Güzel Türkçemiz Maf Ediliyor NarLıdere Mesela Eski Adı İçkici Olan yer ıCh ici yAzmış Bune MaLLık ? . Türkçemizi İngilizceyle Karman Çorman Yaparsak Kendi Dilimi'ziede Kayßederiz.Yabanci Dil İyidir.YanLız Bunu Türkçeyle Karıştırmanın Türkçeyi KüçümSemenin Gereği Yoktur.

Adı üstünde "yabancı dil". Yabancı dil niçin öğrenilir? Ülkeler birbirleri ile ticaret yapar. Örneğin A ülkesi B'den doğalgaz alır; B, C'den elektronik eşya; C, D'ye soykırım yapar; E'de "gel beni sömür" der. Peki bütün bu etkileşim nasıl olur? Evrensel dil ile, yani İngilizce. İngilizce'nin öğrenim amacı budur. İlerde iyi bir işin olsun istersen, mutlaka İngilizce öprenmen gerekir. Çünkü bugünkü iyi iş kavramı memurluk ve işçilik değildir. Çok uluslu şirketlerde, önemli görevlerde bulunmaktır. Burda da örneğin şirketin B ülkesindeki ayağı, farklı bir dil konuşsa bile sen o ülke temsilcisi ile iletişime geçeceksen İngilizce konuşacaksın.
Bu kadar basit. İngilizce şart.
Fakat bizim armutlar ne yapıyor. O dili alıyorlar, ordaki kelimeleri bire bir bizim dilimize geçiriyorlar [bizim dilimizde Küçük ve büyük ünlü uyumu kuralı diye birşey vardı bir zamanlar], dükkan isimlerini o dilde koyuyorlar, veya kendileriyler bağdaşlaştırıyorlar; Örn Vanlı biri için "the one" BKZ.: ÇGH [Gerçekte de örneği var ama]. Kısacası yabancı dili yabancılarla iletişim için kullanacaksın, ne bizim kadar düşeceksin ne de Fransızlar kadar abartıcaksın..

Yabancı dili ana dil yapmayacaksın...

okyanus01 onun şakasını yapmak yerine ctrl+w bas daha akıllıca olur
Alıntı ile Cevapla